Annelerin eylemi bölgeye yayıldı

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti il sınırlarını aştı

Haberler 28.05.2021 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/VAN - Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi il snrlarn ap rnak, Hakkari, Van ve Mua yayld, bugüne kadar 25 aile evladna kavumann sevincini yaad.

Anne Hacire Akar, olunun HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia ederek, HDP l Bakanl binas önünde 22 Austos 2019da oturma eylemi balatt. Olunu teröre kurban vermemek için balatt mücadelesi sonuç veren anne Akar, 24 Austos 2019da evladna kavutu.

Hacire Akarn olu için gösterdii çaba, benzer acy yaayan dier aileleri de harekete geçirdi. Akarn mücadelesini örnek alan anneler Fevziye çetinkaya, Ayegül Biçer ve Remziye Akkoyunun, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl önünde balatt eylemde 632 gün geride kald.

Evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak isteyen ve yurdun dört bir yanndan gelen dier ailelerin de eyleme katlmasyla say 225e ulat.

Tüm Türkiyeye seslerini duyuran aileler, toplumun birçok kesiminden gelen destek ziyaretleri ile eylemlerini sürdürüyor.

- Aileler kararl mücadelelerinde engel tanmad

Yaz k, kar yamur, bayram demeden evlat nöbetini aralksz sürdüren aileler, yeni tip koronavirüs salgnyla mücadele sürecinde de gerekli tedbirler ile oturma eylemine devam ediyor.

- 25 aile evladna kavutu

çocuklarnn güvenlik güçlerine teslim olmas ile ailelerden 25inin evlat hasreti sona erdi. Bu ailelerin sevinci, eylemi sürdüren dier anne ve babalara da umut oldu.

Aileler, Diyarbakrn yan sra rnak, Hakkari, Van ve Muta çocuklarn terörün pençesinden kurtarmak için eylem yapyor.

- rnak

rnakta çocuklar terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlan Hamdiye Aslan ve Emine Üstek, 10 Eylül 2020de terör örgütü PKKya kar düzenledikleri yürüyüün ardndan HDP il binas önünde oturma eylemi yapt.

ki annenin her hafta perembe günü gerçekletirdii yürüyü ve eyleme rnakl kadnlar ile ehit ve gazi aileleri de destek veriyor.

- Hakkari

Hakkaride evlatlarn terör örgütü PKKnn elinden kurtarmak isteyen 12 aile, 8 Ocak 2021den bu yana HDP l Bakanl önünde iki haftada bir cuma günleri eylem yapyor.

Cumhuriyet Caddesinde bir araya gelen aileler, buradan HDP l Bakanl önüne kadar yürüyüp, basn açklamas yapyor.

- Van

Vanda 26 ubat 2021de 5 ailenin katlmyla balayan eylem, her hafta perembe günü yeni ailelerin de katlmyla sürüyor.

Saylar 32ye yükselen aileler, Cumhuriyet Caddesinde bir araya gelerek ellerindeki dövizlerle terör örgütü PKK ile HDP aleyhine slogan atarak HDP il binasna kadar yürüyor.

Parti binas önünde bir süre oturma eylemi yapan aileler, çocuklarna güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulunuyor.

- Mu

Muta 7 Nisan 2021de çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan 2 ailenin partinin il binas önünde balatt oturma eylemine zamanla katlm artt.

Be aile, çaramba günleri HDP il binas önünde bir süre oturma eylemi yaparak hem terör örgütüne hem de HDPye tepkilerini dile getiriyor.

- zmir

Kzna kavuabilmek için Diyarbakrdaki oturma eylemine destek veren baba Mehmet Laçin, 7 ubat 2020de baypas ameliyat olmak üzere gittii zmirde de HDP il binas önünde eylemi sürdürdü.

Laçinden sonra baba Yasür Dülge ve anne Muhbet Alemda da oullarna kavumak için zmirdeki eyleme dahil oldu. Aileler, zmirde baz günler eylem yapt.

- Berlin

Diyarbakr annelerinin çocuklar terörün pençesine düen ailelere çars, Almanyann bakenti Berlinde de duyuldu.

Berlinde yaayan ve terör örgütü PKK yandalarnca kaçrlan Nilüfer Tnin annesi Maide T, 12 Kasm 2019dan beri haber alamad kzn bulmak için 29 ubat 2020de terör örgütüne müzahir bir dernein önünde oturma eylemi balatt.

Anne Maide T, daha sonra Babakanlk binas önünde eylem yapt.

Ana Sayfaya Git