Annelerin eylemi otelde sürüyor

Diyarbakır anneleri oturma eylemini otelde sürdürdü

Haberler 24.04.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda uygulanan sokaa çkma kstlamas nedeniyle kaldklar otelde devam etti.

Evlatlar için farkl illerden gelen anne ve babalar, çektikleri görüntüyle, evlat nöbetini sürdürdüklerini ifade etti.

Adanann Seyhan ilçesinden, 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için eyleme katlan Kamile Küçükda, çocuunu almadan gitmeyeceini söyledi.

HDP çocuumu nasl götürdüyse öyle de getirsin. Artk dayanacak gücümüz kalmad. çocuklarmz versinler, evimize gidelim. diyen Küçükda, oluna teslim olmas çarsnda bulundu.

Vandan, 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelen anne Solmaz Övünç, eylemi sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

Övünç, Olumu HDP götürdü. Olum seni çok özledim gel. Senin hasretine dayanamyorum. ifadelerini kulland.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için gelerek eyleme katlan anne Zümrüt Salim ise evladna kavumadan evine dönmeyeceini kaydetti.

Oluna teslim olmas çarsnda bulunan Salim, Olum için geldim. Bu hastalk çkt. Biz yine eylemimizi brakp gitmedik. Olum Hamza gel, seni bekliyorum, eve dön. O yol senin yolun deil. eklinde konutu.

- Allah hakkmz brakmasn

Olu Fatih için oturma eylemine katlan baba Abdullah Demir de eylemlerine devam edeceklerini anlatarak, HDP çocuklarmz götürdü. Allah hakkmz brakmasn. Bize çile çektiriyorlar. Yarn ramazan balyor. Bizi duyan herkes bize dua etsin. Olum Fatih, sesimi duyuyorsan kaç gel, teslim ol. dedi.

Ana Sayfaya Git