Annelerin gençlere seslenişi!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 01.07.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 302nci gününe girdi.

Oturma eyleminde yer alan annelerden Ayten Elhaman, 3 yldr haber alamad olu Bayram için oturma eylemini sürdürdüünü söyledi.

GENçLERE SESLEND

Elhaman, öyle konutu:

Gençlere buradan sesleniyorum. HDPye inanmayn, gençleri kandrp götürüyorlar. HDP ile PKK birdir. Biz anneler çocuklarmz HDPden istiyoruz. Yllar da geçse burada bekleyeceiz. HDPden çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. Anneler bir hafta, iki hafta kalp gider. dediler ama yanldlar.

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn da 302 gündür eylemlerini devam ettirdiklerini kaydetti.

çocuklarn almadan eylemlerini sonlandrmayacaklarn anlatan Aydn, öyle dedi:

PKK içinde büyük bir çözülme oldu. Teslim olanlar çok, çou kii bunlarn iç yüzünü fark etti. Hala da teslim olanlar var. nallah onlarn içinde bizim çocuklarmz da olur. Artk bu hasretlik bitsin. nallah gelirler ve biz de artk çocuklar çalan partinin önünde durmayz. Evlatlarmz gelmeden bir yere ayrlmayacaz.

Ana Sayfaya Git