Annelerin nöbeti!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 08.05.2020 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balad oturma eylemi, 248inci gününe girdi.

Aileler eylemlerini, ellerinde çocuklarnn fotoraf, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri altnda sürdürüyor.

Olu Fatih için oturma eylemi yapan anne Sevdet Demir, oluna kavuuncaya kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

Olundan ayr geçen 5 ylda yaad acya vurgu yapan Demir, öyle konutu:

Olum için geldim, HDPden olumu istiyorum. HDP olumu kandrd, götürdü. Olumu nasl götürdüyse öyle getirsin. Ömrüm yettiince burada kalacam. Evde dayanamyorum. Olumun fotoraflarna, eyasna bakyorum alyorum. Olumu istiyorum. 5 yldr ben adeta ölüyüm, olum gelene kadar buray terk etmeyeceim.

Evladna seslenen anne Demir, Olum, anneler günü geliyor. Sen gittiinden beri kimse bana çiçek almad. Bana daha önce aldn çiçekler evde duruyor. Dön gel annene kurban olaym, seni çok özledim. Yolunu dört gözle bekliyorum. Nerede asker görürsen teslim ol. ifadelerini kulland.

Olu Özkan Aydn için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn da çocuunu almadan eylemini sonlandrmayacana iaret ederek, HDP milletvekilleri buradan geçiyorlar. Bizi görmemezlikten geliyorlar. 248 gündür buradayz. Hepimiz çocuklarmzn yolunu gözlüyoruz. Eer çocuklarmz da bizi duyuyorsa, gelin devletimize teslim olun. Bunlarda (HDP) vicdan yok. diye konutu.

Ana Sayfaya Git