Annelerin yanındayız!

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin yakınları, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine destek ziyaretinde bulundu

Haberler 11.09.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminde ehit düenlerin yaknlar, çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerini, oturma eylemi yaptklar HDP il binas önünde ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasnda HDPyi sorumlu tutarak, 3 Eylülde HDP l Bakanl binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin balatt oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor.

15 Temmuz Dernei üyelerinden, ehit Prof. Dr. lhan Varankn ei Saadet Varank, ablas Aye Arslantürk, Mahir Ayabakn annesi Muteber Ayabak, Askeri çobann kz Zehra çoban, evlatlarna kavumak için oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ederek, destek mesaj verdi.

- Annelerin yanndayz

Saadet Varank, yapt açklamada, oturma yapan annelere desteklerini bildirmek izin kente geldiklerini ifade ederek, 15 Temmuzda eimi kaybettim. En azndan bir mezar var, gidip ziyaret ediyoruz. Burada insanlar çocuklarn bekliyorlar. 13 yandaki çocuumun otobüse tek bana binmesinden korkarken onlar, çocuklarna dalarda ne olduunu bilmeden yayorlar. dedi.

FETÖnün darbe giriimine deinen Varank, 15 Temmuz sivil bir hareketti. Terörün önünde çok güzel bir ekilde durdu. Terörün önünde çok güzel bir ekilde durdu. Annelerin de yaptklar oturma eylemiyle inallah daa kaçrmalar son bulur. Annelerin yanndayz. çocuklarna kavuacaklar günü sabrszlkla bekliyoruz. nallah Hacire Akar gibi onlar da çocuklarna kavuur. diye konutu.

- Dada deil, okumalar gerekiyordu

Varank, terör örgütü tarafndan daa kaçrlan çocuklarn imdi okulda olmas gerektiine iaret ederek, unlar kaydetti:

Dada hak kazanlmaz. HDPlilerin çocuklar nerede? Onlarn kaç çocuu dada, merak ediyorum. Hepsi yurt dnda ve özel okullarda okurken, bu annelerin çocuklar dada. Onlar bunlar çocuk olarak görmüyorlar. Gerçekten onlar düünüyorlarsa, imdi dada deil, bir yerlerde okumalar gerekiyordu. Benim kz kardeim de bir Kürt ile evli. Ayn secdeye ba koyuyoruz. Cenazemizi ayn kaldryoruz. Düünlerimizi ayn yapyoruz. Ayn Kuran okuyoruz. Her eyimiz ayn. Türkiye topraklarnda doduk. Ayn duygular paylayoruz. Tek temennimiz bir an önce çocuklarna kavumalar, inallah kavuurlar.

- nallah bu birliimizle bu evlatlarmz da kurtaracaz

ehit Prof. Dr. Varankn ablas Aye Arslantürk de oturma eylemi yapan annelerin aclarn paylatklarn ifade etti.

Hayata ayn açdan deil, ayn acdan bakan insanlar birbirlerini anlarlar. Biz ayn acdan bakabiliyoruz, anneler olarak. Kardeimi kaybettim. Her birisi ayr bir yerden gelmi ama hepimiz ayn acy hissediyoruz yüreimizde. nallah bu birliimizle bu evlatlarmz da kurtaracaz. diyen Arslantürk, yllardr içinin acdn dile getirdi.

17 yandaki bir çocuun daa kaçrlmasnn kabul edilemez olduunu aktaran Arslantürk, hayat tanmam bir çocuun heba edildiini belirtti.

Arslantürk, Bunlar bizim evlatlarmz. nallah bu eylemler devam edecek. Arzum inallah bu eylemler tüm Türkiyeye yaylmas ve bu binalarn önünde yaplmas. 15 Temmuz gecesinde nasl halk darbeye kar direndiyse, darbeye kar durduysa, inallah halk yine bu iin sonunu getirecek. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git