Annenin feryadı!

Bir oğlu cezaevinde diğer oğlu ise PKK saflarında bulunan yüreği yanık anne, çocuklarının akıbetinden sorumlu tuttuğu DBP il Binasına giderek, burada tartıştı. Çıkan arbede Akkoyun partililerin üzerine demlikle kaynar çay dökürken, "Benim çiğerimi yaktılar" dedi.

Haberler 10.08.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2 çocuunu Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) kandrdn iddia eden Remziye Akkoyun ile partililer arasnda arbede yaand.

Alnan bilgiye göre, bir olunun DBPlilerce kandrlarak daa götürüldüünü, dier olunun ise yine partinin düzenledii yasa d eylemlere katld için cezaevine girdiini öne süren Remziye Akkoyun, çocuklarnn akbetini sormak için parti binasna gitti.

Burada Akkoyun ile partililer arasnda tartma çkt. Tartma srasnda parti binasndaki bir kii, Akkoyunun üzerine demlikle kaynar çay döktü. Bunun üzerine yanndaki bça çkaran Akkoyun, yaanan arbede srasnda baygnlk geçirdi.

Partililerin haber vermesi üzerine binaya gelen polis, baygn haldeki Akkoyunu hastaneye kaldrd.

Tedavisinin ardndan götürüldüü emniyette ifadesi alnan Akkoyunun, 2 yldr kayp olan olunun DBPlilerce kandrlarak örgüte katldn düündüünü, bu nedenle geçen yl 5 kez, bu yl da 7 kez DBPye gittiini söyledii örenildi.

Akkoyun, Partide biri, Senin olunu devlet ald, devlet versin, defol git buradan. diyerek beni kovdu. Ben de Siz devlete kurban olun, devletin suçu yok. Siz kandrdnz oullarm. dedim. Bunun üzerine bir parti üyesi, Benim kardeim ve olum da cezaevinde ne olmu yani? dedi. ifadelerini kulland.

- Her gün pencerenin kenarna geçip, çocuklarmn gelmesini bekliyorum

Akkoyun, a.a muhabirine Kürtçe yapt açklamada, oullarnn DBP tarafndan kandrldn iddia etti.

Olunun cezaevine girdii günden bu yana, sorumlu gördüü partiye gittiine iaret eden Akkoyun, unlar kaydetti:

Olumu verin, artk sizi rahatsz etmeyeceim. diyorum. Onlar da, Git devletle kavga et. diyorlar. Ben de, Olum sizin yüzünüzden hapse girdi. diyorum. Bana da küfredip, Git bir daha da yanmza gelme. dediler. Zalimler hiçbir zaman gün yüzü görmesin. Kim çocuumu kandrp, cezaevine girmesine neden olmusa Allah belasn versin. Nasl ki benim cierimi yaktlar ve iki olumun geleceine sebep oldularsa Allah da onlar yaksn. çocuklarm düünüyorum. Gözüme uyku girmiyor. Her gün pencerenin kenarna geçip, çocuklarmn gelmesini bekliyorum.

Ana Sayfaya Git