Apê Musa kampına operasyon

Diyarbakır’ın Lice-Hani ilçeleri arasında kalan ve PKK’nın “Asker buralara ayak basamaz” dediği Ape Musa Kampı'na hava destekli operasyon başlatıldı. Mehmetçik, bu bölgede barındıkları tespit edilen ikisi 10 milyonluk Kırmızı, ikisi 2 milyonluk Turuncu, 1’i de 500 bin liralık Gri listede aranan bu 8 üst düzey PKK'lının peşinde.

Haberler 19.04.2022 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-PKKnn ülke gündeminden tamamen çkarlmas amacyla Jandarma Genel Komutanlnca planlanp Bölge ve l Jandarma Komtanlklarnca icra edilen iç güvenlik harekatlar bahar ay ile birlikte ilk olarak Diyarbakrda batrken, Abluka-1 ehit Jandarma çavu Kadir Aydn operasyonu sürüyor.

APE MUSA KAMPINA GRLD

Lice ile Hani ilçeleri arasndaki dalk bölgede kalan ve PKKnn sözde Ape Musa alan diye adlandrd Birlik, enlik, Miaran, Ayaz, Aa ve Yukar Tural, Gömeç ve Kllboan bölgelerinde Atak taarruz helikopterleri ve SHAlarn da desteiyle geni kapsaml balatlan operasyon geniletilerek devam ediyor.

42 timden oluan birlikler karadan örgüt üyelerinin muhtemel barnma alanlarna nokta operasyonlar yapyor. Önceden belirlenen koordinatlarla snak ve barnma alanlar helikopterlerle vuruluyor.

8 ÖRGÜT ÜYES ARANIYOR

PKKnn sözde Orta Saha diye adlandrd Diyarbakr, Bingöl, Mu, Bitlis, Elaz, Erzurum ve Batman krsaln içine alan bölgenin sorumlusu olan ve çileri Bakanlnca 10 milyon lira para ödüllü Krmz listede aranan Devrim Palu kod adl Müslüm Bayat ile sözde Amed Eyalet sorumlusu Axin Mu kod adl Hülya Demirer, sözde Özel güç sorumlusu 2 milyonluk Turuncu listede aranan Aliye Kiye ile hükümetin PKKyla müzakere yürüttüü çözüm sürecinde Diyarbakrda evine giden istihbarat ubede görevli polis Ali Kzlolu ile asayi ubede görevli Osman Bal suikast sonucu ehit edip daa kaçan sözde Ape Musa alan sorumlusu 2 milyonluk Turuncu listedeki Mehmet Süleymanolu, 500 bin liralk gri listede aranan Adar kod adl Hatice Ay, Hevidar kod adl çidem Dere, Doktor Mahsun kod adl Vedat Ayhan ile Kuzey Iraktan suikastç olarak bölgeye gönderilen Suriye uyruklu Ala kod adl kadn teröristin etkisiz hale getirilmesi için bölge çembere alnd.

Saha sorumlusu olarak bir ay önce bölgeye geldii tespit edilen terörist Müslüm Bayat, 25 yldan beri terör örgütünün da kadrosunda yer alyor. Son olarak Irakn Sincar bölgesinde ve Suriyenin Rimelan kasabasnda sözde cephe sorumlusu olan Bayatn, Suriye uyruklu Fehman Hüseyinin talimatyla Diyarbakr krsalna gönderildii belirlendi.

BÖLGE GENELNDE YAPILACAK

Ara, bul, yok et parolasyla 7/24 kesintisiz devam edecek operasyonlar 1 Ekime kadar devam edecek. Terör örgütünün lojistik ve ikmal kanallar ile ibirlikçi yaplanmalar, finans kaynaklarnn kesilmesi için tüm Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde toplam 9 bin 159 küçük, orta ve büyük ölçekte operasyon icra edilecek.

Ana Sayfaya Git