Aranan teröristlerden 74'ü etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler" listesinde yer alan ve 1 Eylül 2016'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen örgüt mensubu sayısı 74 olarak kayıtlara geçti.

Haberler 18.11.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde bulunan 74 terörist, 1 Eylül 2016dan bu yana düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirildi.

çileri Bakanl, terörle mücadelede etkinlii artrmak ve vatandalarn desteini almak amacyla aranan teröristlerin isimleri ve fotoraflarn www.terorarananlar.pol.tr internet sitesinden paylat. Sitede, aranan teröristler krmz, mavi, yeil, turuncu ve gri olmak üzere 5 kategoride listelendi.

Gerek vatandalarn ihbarlar gerek güvenlik güçlerinin istihbaratlar sonucunda 1 Eylül 2016dan bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda, arananlar listesinde yer alan 74 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, biri krmz, 7si mavi, 13ü yeil, 6s turuncu ve 47si gri listede yer alyor.

Ayrca listede yer almayp söz konusu tarihten bu yana düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen ve sonrasnda örgüt içinde önemli pozisyonlarda olduklar belirlenen terörist says da 78 olarak kaytlara geçti.

Etkisiz hale getirilen toplam 152 teröristten 129u ölü, 14ü sa ve 2si de yaral ele geçirildi. Teröristlerden 3ü güvenlik güçlerine teslim oldu.

Listedeki 74 teröristten Tuncelide 13, Bitliste 12, Diyarbakrda 6, Mardin, Hakkari ve Adyamanda 5er, Kars, Erzurum ve rnakta 4er, Arda 3, Siirt, Erzincan ve Tekirdada 2er, Sivas, Batman, Bingöl ve Vanda birer terörist etkisiz hale getirildi. Ayrca Suriyede 2 ve Irakta da bir terörist öldürüldü.

Güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen teröristler arasnda, krmz listedeki Gülbahar kod adl Hülya Erolu da bulunuyor. Krmz listede yer alp yurt içinde bulunan tek terörist olan ve sözde PKK/KCK Beli Yürütme Konseyi üyesi Hülya Erolu, rnak Bestler-Derelerdeki operasyonda etkisiz hale getirildi.

Krmz listedeki terör örgütü DEA üyesi Yunus Durmaz, Gaziantepte 19 Mays 2016da bir eve düzenlenen operasyon srasnda üzerindeki bombay infilak ettirmiti.

HBARCILARA ÖDÜL VERLYOR

Öte yandan, çileri Bakanlnca 31 Austos 2015te Resmi Gazetede yaymlanan Terörle Mücadele Kanunu Kapsamna Giren Suçlarn Faillerinin Yakalanmasna Yardmc Olanlara Verilecek Ödül Hakknda Yönetmelik uyarnca örgüt mensuplarnn etkisiz hale getirilmesine yardmc olan vatandalara Ödül Komisyonunca para ödülü veriliyor.

Bu kapsamda vatandalar, krmz listedeki teröristler için 4 milyon, mavi listedekiler için 1 milyon 500 bin, yeil listedekiler için 1 milyon, turuncu listedekiler için 600 bin ve gri listedekiler için 300 bin lirayla ödüllendiriliyor.

Ayrca Bakanlk, mevcut listelerde yer almayan teröristlerin ihbar edilmesi durumunda da para ödülü veriyor.

Alo 140 Terör hbar Hattna ya da internet üzerinden yaplan ihbarlarda vatandalarn kimlik bilgileri, gizli tutularak deifre edilmiyor.

Ana Sayfaya Git