Arazi kavgası katliam yaptı

Ergani ilçesinde, Soysal ve Ekinci aileleri arasında arazi yüzünden yaşanan husumet dün kanlı pusuyla, katliama dönüştü. 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Akçakale köyünde, karakol kuruldu. 12 kişi gözaltına alındı.

Haberler 16.05.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani ilçesinde, Soysal ve Ekinci aileleri arasnda arazi toplulatrmas yüzünden bir süredir yaanan anlamazlk, dün taraflar arasnda silahl çatmaya dönütü. Olayda her iki aileden 5 kii hayatn kaybederken, 2 kii de yaraland.

Diyarbakr Sözün yllardr skça gündeme getirdii ve keyfi uygulamalar nedeniyle köylüler arasnda kanl çatmalara, husumetlere yol açabileceini ifade ettii Arazi toplulatrmas Diyarbakrn Ergani ilçesinde, Soysal ve Ekinci aileleri arasnda, dün katliamla son buldu.

ARAZ ANLAMAZLII KATLAM GETRD

Olay dün öleden sonra Ergani ilçesine bal Akçakale köyü eyhgör mezrasnda meydana geldi. Daha önce birbirlerine arazi satan iki ailenin bireyleri, mezrann yaklak 5 kilometre ötesindeki arazide bir araya geldi. Arazi toplulatrmas yüzünden anlamazla düen Soysal ve Ekinci ailesi fertleri bir süre tartt. Ksa sürede büyüyen tartma bir ande çatmaya dönütü. Uzun namlulu silahlarn da kullanld çatmada, 5 kii hayatn kaybetti, 2 kii de yaraland.

YOL OLMAYINCA, HAVA AMBULANS GELD

Araç yolunun bulunmad sarp bölgedeki çatma alanna ambulanslar ulamaynca, ambulans helikopter istendi. Buarada Jandarma ekipleri ve olay haber alan köylüler, 5 kilometre uzaklktaki alana yayan yürümek zorunda kaldlar. Ölenlerden 4ünün Soysal ailesine mensup olduu, dier ölen kiinin ise Ekinci ailesinin ferdi olduu örenildi. Ölendenden birinin kadn, bir de çocuk olduu bildirildi.

5 K ÖLDÜ, 2 K DE YARALANDI

Yarallar ambulans helikopterle Diyarbakrda Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma hastanesinde tedavi altna alnrken, olay bölgesinde inceleme ve soruturma balatan jandarma ekipleri, her iki aileye mensup 12 kiiyi gözaltna ald. Buarada çatma bölgesine gelenlerden iki kii, sinir krizleri geçirdi.

Ergani Cumhuriyet Basavclnda, olayla ilgili kapsaml soruturma balatlrken, her iki aile fertlerinin bulunduu evler güvenlik kordonu altna alnrken, eyhgör mezrasnda geçici karakol oluturuldu.

BALARDA ALELER KAVGA ETT

Öte yandan, merkez Balar ilçesinde bulunan Hatboyu Caddesinde meydana geldi. Ayn evi paylaan akrabalar, bir süre burada tarttktan sonra sokaa çkt. Tartmann iddetlenmesi üzerine taraflardan biri, yannda getirdii silahla akrabas olan 2 kiiyi yaralad.

smi örenilemeyen yarallar, çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine gelen ambulansta yaplan ilk müdahalenin ardndan yakndaki özel hastaneye kaldrld. Daha sonra olay yerine gelen güvenlik güçleri, olayn yaand bölgeye erit çekerek yaya giriine kapatt. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede delil çalmas yaparken, polis kaçan ahsn yakalanmas için geni çapta çalma balatt.

Ana Sayfaya Git