Arazilerimize el konuldu!

Tapu ve Kadastroda arazi tespiti sırasında usulsüzlükler yaşandığını iddia eden Liceli aile, dedelerinden kaldığını belirttiği arazilerine el konulduğu öne sürerek, yetkililerden yardım istedi.

Haberler 11.12.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde dedelerinden miras olarak kalan arazilere sahip olduklarn ifade eden Ik ve Yümlü ailesi, Tapu ve Kadastro müdürlüü Diyarbakr birimlerince haklarnn yendiini ve arazilerinin bakalarna peke çekildiini ileri sürerek, l Valilii ve Cumhuriyet Basavclndan yardm isterken, el konulan haklarnn iadesini talep ettiler.

Lice ilçesinin Türeli Köyünde Kadastro çalmalarnn 2014 tarihinde balamasyla beraber usulsüzlük ve hukuksuzluklarn ortaya çktn öne süren Ik ve Yümlü ailesi, arazilerinin bakalarna peke çekildiini öne sürerken, Tapu ve Kadastroda neler olur? sorusunu da gündeme getirdi.

Arazilerimiz bakasnn adna yazld

Lice ilçesi Cami Kebir Mahallesinde ikamet eden Mehmet Galip Ik, Türeli Köyü Muhtarlna bal tapulu arazileri olduunu ifade ederek, 2014 tarihinden bugüne elimizde tapularmz ve mahkeme kararlarmz olmasna ramen bir netice alamadk. CMER, BMER, Kadastro Genel Müdürlüü, Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Kadastro il ve Bölge Müdürlüü, Lice Kaymakamlna dilekçeler verdik. Bir sonuca varamadk. Arazilerimiz bakasnn adna yazlm bulunmaktadr.iddiasnda bulundu.

nsanlar sömürüyorlar

Yaplan hakszlklarn giderilmesini isteyen Ik, haklarnn gasp edildiini iddia ederek, yetkili ve ilgili zevattan bu duruma el atmalarn istedi. Ik, Kadastro çalan S. ., bize hakszlk etti. Hakknda suç duyurusunda bulunacam söyledim. Kendisi de arkasnda önemli kiiler olduunu söyledi. Birilerinin ismini kullanarak, tehditler savuruyor. ifadelerini kulland.

Tüm arazimizi kendi aralarnda bölütüler

Ik iddialarnda, Kadastroda oyunlar oynanyor. Yeminli bilirkiileri ve muhtarlar deitirdiler. Tarafl muhtar ve bilirkiileri getirip onaylattlar. Bu bilirkiiler bütün arazileri kendilerine ve bakalarna yazp imzalamlar. Kendi aralarnda peke çekip bölütürmüler. dedi.

Bu apaçk bir komplodur

Elinde bulunan tapularn dedelerinden kaldn belirten Mehmet Yümlü Ik ise kadastroda çalan personellerin müdürle beraber mahkeme kaytlarn, tapular hiçe saydn iddia etti. Yümlü, Tüm arazilerin tespiti yapldktan ve sra bizim arazilerimizi geldiinde bilirkii deiiyor, bu apaçk bir komplodur. Bu komplo ortadadr. Noter onayl sözleme yaptmz muhtar ve bilirkiiler kendi aralarnda anlap arazilerimizi paylam. Bu ne adalete ne hukuka smaz. Bu konuyu cumhurbakanna ve babakana dile getirdik. Dier yetkili kurumlara da bildirdik. diye çarda bulundu.

Tapu ve Kadastro talan edilmekte!

ç leri Bakanl ve Adalet Bakanna seslenen Yümlü, Diyarbakr Tapu ve Kadastro, baz kiiler ile talan edilmektedir. Bunlar hukuk tannmamaktadr. Hakl olan insanlarn mallarn bakalarna rant karlnda bakalarna yazyorlar. Bunun önüne geçsinler. Maduruz. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git