Arkaş cinayetini UKB çözecek

Diyarbakır Barosu avukatlarından Armanç Arkaş’ın öldürülmesine ilişkin davaya bakan mahkeme heyeti, Arkaş’ın nasıl vurulduğuyla ilgili bilirkişi raporu hazırlanması için dosyayı Ulusal Kriminal Büro’ya gönderdi.

Haberler 08.09.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu avukatlarndan Armanç Arka 22 Haziran 2019da bir kafenin önünde silahla öldüren Abdurrahman Doan hakknda kasten öldürmek suçundan açlan davann 4üncü durumas Diyarbakr 13. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

Youn güvenlik önlemlerinin alnd durumaya sank Doan, tutuklu bulunduu Diyarbakr D Tipi Kapal Cezaeviden SEGBS araclyla katld. Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn ve onlarca avukat ise müteki müdafisi olarak duruma salonunda hazr bulundu.

TANIKLAR DNLEND, SAVCI UKB RAPORU TALEP ETT

Gelen evraklarn okunmasyla balayan durumada, daha sonra görgü tan olan 3 kii dinlendi. ddia makam, dosyada bulunan görüntü kaytlarnn Jandarma Kriminal Bakanl veya Ulusal Kriminal Büroya (UKB) gönderilerek bilirkii raporu aldrlmas talebinde bulundu. Savc ayrca, suçun vasf, kuvvetli suç üphesini gösterir somut delillerin varl ve suç için ön görülen cezann alt ve üst snr dikkate alnarak sann tutukluluk halinin devamn istedi.

Arka Ailesi avukatlar da, sann tutukluluk halinin devamna karar verilmesini talep etti. Avukatlar Arkan vurulma anna ilikin yaanan kargaay da deerlendirilecek bilirkii raporunun hazrlanmasn istedi.

Savunmas alnan sank Doan ise, önceki beyanlarn tekrarlayarak tahliye edilmesi talebinde bulundu. Sank avukat da suç vasfnn deime ihtimalinin olduunu ileri sürerek, müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti.

VURULMA ANINI UKB NCELEYECEK

Verilen arann ardndan mahkeme heyeti, dosyann mevcut görüntü kaydyla Ulusal Kriminal Büroya gönderilerek, Arkan nasl vurulduu, silahn ne suretle ate ald ve sann silah atelerken ki pozisyonlarnn incelenerek bilirkii raporunun hazrlanmasna karar verdi.

Heyet ayrca kuvvetli suç üphesi, tutuklulukta geçirilen süre ve suç için ön görülen cezann alt ve üst snr nedeniyle sann tutukluluk halinin devamn kararlatrarak, durumay 23 Kasma erteledi.

Ana Sayfaya Git