Arslan'ın failine müebbet istendi!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu Muhammed Emir Cura ve Ferit Aytekin ile onlara yardım eden 4 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede sanıklar Cura ve Aytekin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebinde bulunuldu.

Haberler 23.06.2020 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda polis memuru Atakan Arslann ehit edildii silahl saldrya ilikin soruturma tamamland.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Arslann ehit olduu saldryla ilgili tutuklu Muhammed Emir Cura ve Ferit Aytekin ile onlara yardm eden 4 sank hakknda hazrlanan iddianame, 13. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, 30 Maysta ehit polis memuru Arslann da yer ald görevli ekibin 5 Nisan Mahallesinde Cura, Aytekin ve Mehmet Aydn üpheli hareketlerinden dolay takibe ald belirtildi.

üpheli Aytekin ve Curann, Arslann önünden geçtikten bir süre sonra üzerlerinde bulunan ruhsatsz tabancalar birbirlerine vermek suretiyle deitirdikleri bildirilen iddianamede, bunun üzerine Arslann dur polis eklinde ihtarda bulunduu kaydedildi.

Aydn, Aytekin ve Curann kaçmaya balamas üzerine Arslann kovalamaya balad ve girdikleri sokakta yakalad srada sanklarn ruhsatsz tabancalarla ate ettii aktarlan iddianamede, yaralanan Arslann kaldrld hastanede ehit olduu anmsatld.

OLAYIN FAL CURA DELLLER YOK ETMEK çN TÖRTÜNÜ DER ÜPHELYLE DETRM

ddianamede, sank Curann olaydan sonra ayn mahallede bekar evi olarak kullandklar bir eve gittii ifade edilen iddianamede, unlara yer verildi:

Cura, saldrda kulland silah A.Kye vererek Bu silah kaybedin, beni de bu beladan kurtarn. dedii ve sonrasnda S.Tnin tiörtünü giyerek kendi tiörtünü de S.Tye vererek elini yüzünü ykadktan sonra evden ayrlmtr. üpheli S.T. Curaya tiörtünü vererek, onun tiörtünü de kendisi alarak suç delillerini gizleme veya yok etmek kastyla hareket ettiine yönelik yeterli üphe olumutur. üpheliler A.K. ve M.E. de söz konusu silah siyah poete koyarak gece polise silah bulduklarna dair ihbarda bulunmutur. Yaplan inceleme sonucunda Arslann ölümüne sebebiyet veren silah ile ayn silah olduu anlalmtr.

OLAY YERNDEK KOVAN VE DEFORME MERM CURANIN SLAHINDAN ATILDI

Hazrlanan uzmanlk raporunun da yer ald iddianamede, olay yerinde bulunan kovan ve deforme olan merminin Cura tarafndan olayda kullanlan silahtan atldnn tespit edildii belirtildi.

ddianamede, Cura ve Aytekinin ifadelerinde suçu birbirine attn, savunmalarna itibar edilmedii ve suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarnn hayatn olaan akna uygun olmad belirtildi.

ddianamenin deerlendirme ve sonuç ksmnda ise unlar yer ald:

üpheli Cura, yakalanmamak amacyla görevi gerei ihtarda bulunarak müdahale eden polis memurunun hayati bölgelerine hedef alarak öldürmek kastyla hareket etmitir. üphelilerden Aytekin ise Curaya geldi geldi diye bararak ve üzerindeki silah maktule dorultarak Curann eylemine asli fail olarak itirak etmitir. üpheli Aydn ise ihtardan sonra üphelilerin yannda bulunarak onlara manevi olarak cesaret verdii ve sonradan polislerin takibini imkann ortadan kaldrmak amacyla farkl yöne kaçarak üphelilerin eylemine yardm eden olarak itirak etmitir.

üphelilerin üzerlerine atl suçlar ilediklerine yönelik yeterli üphenin olutuu, biyolojik inceleme raporlar dnda tüm delillerin toplandna iaret edilen iddianamede, Olayda kullanlan 2 silahn üpheliler Cura ve Aytekinin olay öncesinde 2 kez el deitirdiinin sabit olmas nedeniyle biyolojik inceleme raporlarnn suçun sübutuna etki edecek nitelikte olmad anlalmtr. Raporlarn mahkeme aamasnda da alnabilecei ve bu nedenle üphelilerin cezalandrlmalarna karar verilmelidir. denildi.

STENLEN CEZA

ddianamede, Muhammed Emir Cura ve Ferit Aytekine, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme ve ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçlarndan arlatrlm müebbet ile 1 yldan 3 yla kadar hapis, Mehmet Aydna kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçuna yardm eden sfatyla 15 yldan 20 yla kadar, olaydan sonra üphelilere yardm eden A.K. ve M.Eye, suç delillerini yok etme, gizleme veya deitirme ve ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçundan 1 yl 6 aydan 8 yla kadar, S.T hakknda da ise suç delillerini yok etme, gizleme veya deitirme suçundan 6 aydan 5 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git