Artık umutluyuz!

Diyarbakır'da terör saldırılarında zarar gören tarihi Sur ilçesini yeniden inşa edecek projelerin temelinin atılması, ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Haberler 06.01.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnca, Diyarbakrn Sur ilçesinde, TOK Peyzaj Düzenlemesi ve Rekreasyon Projesi, Geleneksel Diyarbakr Evleri ile Dicle Vadisi Peyzaj ve Rekreasyon Projesi 1. etab projelerinin temelinin atlmas vatandalar mutlu etti.

lçe esnafndan Fuat zgi, terör olaylar nedeniyle i yerlerinin 5-6 ay kapal kaldn, kötü bir süreç geçirdiklerini anmsatarak, yeni toparlanmaya baladklarn söyledi.

Surda balatlan çalmalarn sürdüünü belirterek ilçenin daha iyi olmas temennisinde bulunan zgi, Biz de umutluyuz. Sur her tarafa hitap ediyor. Güzel eyler bekliyoruz devletimizden. Konutlarn yaplmas, buralarn canlanmas bizim için önemli. diye konutu.

Surda 50 yldr esnaflk yapan Mahmut Modanlolu da ilçenin yaanan olaylarn ardndan güzel olduunu ve canlandn belirtti. Devletin ilçe esnafna büyük bir yardmda bulunduunu ifade eden Modanlolu, dükkanlarn yenilendiini, onarmlarn tüm hzyla sürdüünü aktard.

ESNAFA SAHP çIKILDI

Modanlolu, öyle konutu: nallah yakn bir zamanda bu iler biter. Millet artk refaha kavuur. u anda Suriçi Diyarbakrn en güvenilir yeri. Diyarbakr eski günlerine kavuacak. Sur, Diyarbakrn kalbidir. Kim ne derse desin tarihi eserleriyle i yerleriyle çok güzel yerlerimiz var. Devlet, Sur içindeki esnafna sahip çkt. Cumhurbakanna çok teekkür ederim. Halknn yannda. Allah onun eksikliini vermesin. Allah ondan raz olsun. Allah bizi devletsiz, hükümetsiz ve milletsiz brakmasn.

Devletin kendilerine verdii sözü tutuunu dile getiren esnaf Tayfur Birtane ise dükkanlarn onarmnn tüm hzyla devam ettiini, Suriçinin tekrar canladn belirtti.

HALK UNUTULMADI

Birtane, Herkesi Sur ilçesine alverie bekliyoruz. Tarihi yerlerimiz çok. u anda en güvenli yer Surdur. Dükkanlarmz açldktan sonra devlet sözünü tuttu. Kredi imkan da bize verdi. Allah devletimizden raz olsun. dedi.

Esnaf ehmus Fidanc da terör nedeniyle yklan yerlerin yeniden onarlmasnn umut verici olduunu anlatarak, devletin halka sahip çktn söyledi.

çalmalardan dolay yetkililere teekkür eden Fidanc, Halk unutulmadn, kendisine sahip çkan devletinin olduunu anlam durumda. Halk artk tavrn net bir ekilde ortaya koyduunu düünüyorum. ifadelerini kulland.

Hiçbir zaman Suriye gibi olmayacaklarn anlatan Fidanc, konumasn öyle tamamlad:

HEPMZ BRZ BZ

Bu ülke hepimizindir. Türkü, Kürtü, Zazas, Arap, çerkezi ile. Bu topraklarda nefes alan herkes unu iyi bilmeli ki baka gidecek bir Türkiye yoktur. Yaayacamz bir toprak da yoktur. Biz her zamankinden daha fazla memleketimize sahip çkmak zorundayz.

Vatandalardan Faysal çelik, Cumhurbakan, Babakan ve bakanlarn ilçeyi ziyaret ettiini, esnafn her türlü ihtiyaçlarnn giderilecei sözünü verdiklerini ve bu sözlerin tutulduunu belirtti.

lçenin yeniden canlanmaya baladn bildiren çelik, Bakanmz dün buradayd. Evleri yklan vatandalarmza yardmc olacan, i yerleri yklan esnafn dükkanlarnn onarlacan ve bu çalmalarn devam edeceini söyledi. Umutluyuz. dedi.

TARH YERLERN NASI

Devletin desteinden memnun olduklarn aktaran Mehmet Ali Kalkan, tarihi yerlerin restorasyonu, i yerlerinin onarlmasnn sevindirici olduunu dile getirdi.

Yapm ve onarm çalmalar güzel gidiyor. Bu tür olaylarn bir daha olmamasn istiyoruz. Huzurlu bir ekilde herkes evine gitsin. Bakanmzn dün itibariyle burada olmas sevindirici. Temeli atlan projeler umut verici. ifadelerini kullanan Kalkan, Suru yeniden kalkndrmak ve yenilemek için hayata geçirilen bu projelerden memnun kaldklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git