Artuklu'da çirkin saldırı

Artuklu ilçesinde seçim çalışması yürüten AK Partililere HDP'li bir grup tarafından bıçaklı ve sopalı saldırı yapıldı.

Haberler 14.06.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesinde seçim çalmas yapan AK Partili gençler, HDPli bir grubun bçakl ve sopal saldrsna urad. Saldrda aralarnda kadn ve çocuun da bulunduu 8 kii yaraland.

Alnan bilgiye göre, gece Saraçolu Mahallesinde seçim çalmas yapan AK Partili gençlere, HDPli bir grup sözle satat. AK Partililerin asmaya çalt Türk bayran yakma giriiminde bulunan grup, daha sonra HDP seçim aracndan aldklar bçak ve sopalarla saldrd.

Olayda AK Parti Artuklu lçe Bakan Yardmcs smail Sincar ile gençlik kollar bakan yardmclar smail Bayhoca, Ali Eren Koumtekin ve Nurettin len, kadn kollar üyesi Perihan Saidolu ve 4 yandaki olu irfan Saidolu ile parti üyesi Halim Demir ve Selahattin Sincar yaraland.

Mardin Devlet Hastanesine kaldrlan yarallardan 4ü ayakta tedavi edildi, dier 4 kii tedavi altna alnd.

Saldr sonras polis üpheli bir kiiyi gözaltna ald, dier üphelilerin yakalanmas için çalmalar sürüyor.

- Türk bayran çinemek istediler

AK Parti l Bakan Nihat Eri ile AK Parti Mardin milletvekili adaylar ehmuz Dinçel ve Ahmet Kaya yarallar hastanede ziyaret etti.

l Bakan Eri, burada yapt açklamada, mahallede halk bulumas yapmak isteyen partililere, HDP seçim bürosundan çkp alana gelen bir grup tarafndan saldr yapldn söyledi.

Bayrak asmak isteyen partililerinin engellenmek istendiini, toplantya katlmak isteyen mahallelinin caydrlmaya çalldn kaydeden Eri, öyle dedi:

Arkadalarmz önce sözle taciz edildi. Olay çkmamas için uzun süre alttan aldlar, yattrc olmaya çalmlar. Fakat HDP seçim aracndan çkartlan sopa ve bçaklarla arkadalarmza saldr yaplm. Bir arkadamz srtndan bçakland, baka bir arkadamz kolundan yaraland. Kadn kollar üyemiz kucanda 4 yanda oluyla saldrya urad. HDPliler buras bizim kalemiz. Burada program yaptrmayz. diyerek saldrm. Bayraklarmz ve Türk bayran çinemek istediler. Bir bayra da yakarak arkadamzn üzerine attlar. Saldr planl.

- HDP kaybettiini görüyor ve hrçnlayor

Saldrlarn kendilerini yldrmayacann ve kapsn çalmadklar hiçbir vatanda brakmayacaklarnn altn çizen Eri, unlar kaydetti:

2 gün önce Kzltepede kadn kollarmzn seçim otobüsü taland. Mazda ilçesinde giydirilmi aracmz saldrya urad, camlar krld. HDP kaybettiini görüyor ve hrçnlayor. Seçime gidiyoruz, seçimin sakin bir ortamda gitmesini arzu ediyoruz. Biz üzerimize düeni yapacaz ama her mahalleye gireceiz, her kapy çalacaz. Saldrlar protesto ediyoruz. Halkmzn da onlara en güzel cevab sandkta vereceine inanyoruz.

Saldrda yaralanan Selahattin Sincar, seçim çalmas için gittikleri mahallede saldrya uradklarn belirterek, Bayraklarmz asarken HDPnin seçim aracndan gelen ahslar bçak ve sopalarla bize saldrmaya balad. Yaralandk ama bayramza zarar geldi diye canmz yanyor. dedi.

Ana Sayfaya Git