Asayiş Berkemal!

Polis ekiplerini görüp kaçmaya çalışırken yaşanan kovalamaca sonucu yakalanan şüphelinin PKK/KCK örgütüne üye olmak suçundan 4 yıl 7 ay kesinleşmiş cezası olduğu anlaşıldı

Haberler 25.11.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde gerçekletirilen asayi uygulamasnda PKK/KCK örgütüne üye olmak suçundan kesinlemi hapis cezas bulunan bir kiinin de aralarnda bulunduu 12 kii gözaltna alnd.

Kentte huzur ve güvenliin devamllnn salanmas, meydana gelebilecek olaylara kar önceden önlem alnmas, önleyici kolluk hizmetlerinin yaplmas, üpheli görülen, aranmakta olan, suç ilemeye yönelik davranlarda bulunan kiiler ile her türlü tanmas yasak alet ve maddeleri tayan kiilerin yakalanmas amacyla uygulama yapld.

ASAY UYGULAMASI

l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü koordinesinde merkez Balar ilçesinde yaplan uygulamaya, Özel Harekat, Narkotik, Kaçakçlk ve Organize Suçlar, Terörle Mücadele, çocuk, Güvenlik, çevik Kuvvet ube Müdürlüü ve lçe Emniyet Müdürlüünde görevli 750 personelden oluan 50 ekip katld.

Ekipler kafe, kraathane ve çeitli mekanlar denetledi, üpheli araçlar durdurdu. Uygulama kapsamnda vatandalarn kimlik sorgulamas ile arama yapld. Umuma açk 6 i yeri denetlenirken, 15 park kontrol edildi.

BLG TARAMASI YAPILDI

Uygulamada, 2 bin 340 kiinin genel bilgi taramas, 170 aracn sorgulamas yapld. 5i aranan ahs olmak üzere toplam 12 kii gözaltna alnd.

Gürsel Caddesinde polis ekiplerini görüp kaçmaya çalrken yaanan kovalamaca sonucu yakalanan üphelinin PKK/KCK örgütüne üye olmak suçundan 4 yl 7 ay kesinlemi hapis cezas ile 6 arama kayd olduu örenildi.

Uygulamada, 4 i yeri mühürlenirken, kumar oynatan i yerlerine 26 bin 977 lira ceza kesildi. Kumar oynatlan yerlerde ele geçirilen 4 kamera, 4 tombala oyun aleti ve 4 televizyona el konuldu.

Ana Sayfaya Git