Asfalt mı parke mi?

Sur ilçesinde bulunan Gazi ve Balıkçılarbaşı Caddeleri üzerinde bulunan esnaf, tarihi ilçedeki caddelerin asfalt mı, parke taşı mı olmasına karar vermek için referandum yapacak.

Haberler 15.11.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi Sur ilçesindeki Gazi ve Balkçlarba Caddeleri üzerindeki esnaf, caddelerin ve sokaklarn onarlmas için Büyükehir Belediyesine talepte bulundu. Esnaftan gelen talep üzerine onarm yaplacak cedde ve sokaklarn asfalt m, parke ta m olmasnda karar alnamad. Karara varlamamas üzerine Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, esnafn yapaca referandumda çkan karara göre asfalt veya parke yaplmas talimatn verdi.

ASfalt m, parke ta m?

Sur Belediyesi Meclis Üyesi ve esnaf odalar temsilcisi Adil Aydn, 2007 tarihi itibariyle Diyarbakrda dönemin Belediye Bakan Osman Baydemirin, Melik Ahmet Caddesi ve Gazi Caddesini normal talardan yaptn söyledi. Aydn, Fakat bu talar yeterince rabet edilmedii için bir de tam yaplmadndan dolay uan hepsi sökülüyor. Biz de bu skntlar ve durumu uandaki Belediye Bakanmz ve Valimiz Hasan Basri Güzeloluna arz ettik. Kendisi de bize, ta m olsun asfalt m olsun diye söyledi. Bizde esnafmz kimisi asfalt, kimisi ta olsun dedi. Bizde dedik mi madem öyle ise biz bu durumu esnaflar arasnda ve halk arasnda bir referandum, ya da bir seçime götürelim. Vatanda hangisini isterse biz onu uygulayalm. Bu da bizim açmzdan kymetli ve önemlidir. imdi bir belediye bakannn vatandan görüünü ve düüncesine göre hareket ederek bu ileri yapmas makul talepler çerçevesinde bizim houmuza gidiyor.

Esnaf refrandum yaplacak

Bu gibi durumlarn noktasnda da yine talebimiz esnaf ve vatandalara da sorulsa da büyük bir fayda olacan zannediyorum. Nezaketen bize söylemesi bizim houmuza gitti. Yani u anlama geliyor. Demek oluyor ki belediye bakan bu ii yapt zaman halkla iç içe, halka danarak bu ileri yapyor. Bu houmuza gidiyor. Buras bir ticaret merkezi, ticari hacmi olan bir ilçemiz. Gündüz 300 bine dayanan bir nüfus potansiyeli mevcuttur. Bu talar bu caddeye ve Diyarbakra uygunda deil, hota deildir. imdi kimilerine asfalt dediimiz zaman Kültür Tabiat Koruma vakf olarak tarihi yer olduu için asfalt kabul etmiyorlar. Parke ta olsa, yol düzgün olsa sknt olmaz. Yani bizim açmzdan her hangi bir sknt olmaz. Ama uanda ta yaplm, talar yerinde oynuyor, araçlar ehir içine giremiyor. Büyük bir sknt oluuyor burada dedi.

Sur esnaf referandumun sonucunun aralk ay sonunda netleecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git