Aşı karşıtları korona olma pahasına toplandı: ‘Ölürüz de robot olmayız’

Bir grup aşı karşıtı İstanbul Maltepe’de buluştu. Aşılamayla insanlara çip takıldığına inanan, sürecin Bill Gates Vakfı’nın ‘büyük oyunu’ olduğunu iddia eden aşı karşıtları maskesiz, mesafesiz eylem yaptı. Yani ‘Aşıyla çip taktırmayız, robot olmayız’ diyen protestocular, korona olup hastalanmayı ve hatta ölmeyi göze aldı!

Haberler 13.09.2021 - 07:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günlerdir izin tartmalar süren a kart miting dün Maltepede yapld. Türkiyenin dört bir yanndan a kart, Büyük Uyan ismini verdikleri miting için saatler öncesinden alana geldi. Miting sadece aya kar deil, maske ve mesafe gibi önlemlere de kar yaplyordu ancak polis üst arama noktasndan maskesiz kimsenin geçmesine izin vermedi. Yanlarnda maske getirmeyenler polislerin datt maskeleri taktktan sonra alana girebildi. Geçici de olsa maske takmak istemeyenler alana alnmad. Eylemciler, polis noktasndan geçtikten sonra maskelerini çkartt.

çP TAKTIRMAYIZ

Ellerinde Türk bayraklar tayan a kartlarna organizasyon komitesi tarafndan hazrlanan dövizler datld. Dövizlerde, Benim bedenim benim kararm, Ya cesaret ya esaret ve Aya deil faizme karyz yazlyd. Mitingde çocuklara uzanan eller krlsn ve A zehirdir, bizden uzak tutun sloganlar atld.

Bir konuma yapan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Bizlere gerici, bilim düman dediler. Bizi hayvanlar gibi uzaktan alamak istediler Bill Gates Vakfnn fonlad pandemi BBCnin haberiyle balad. Bilim insanlar salgnn kaynan tespit etmek için zamanla yart. 6 ayda a ürettiniz, bir buçuk ylda mikrop dediiniz ey 17 defa mutasyona urad. 7 varyant yaand, Siz hangi mikroba a yaptnz. Bunu bize açklayn dedi.

BILL GATESN OYUNU BU

Mitinge katlanlarn savunmalar pes dedirtti. Lokum datan Zahime Doan fikirlerini, Ortada a falan yok. Bunlar hep oyun. Hep hiçbir kurala uymadm. Hasta olmadm diye açklad. Mustafa Zeytin ise A Bill Gatesin oyunudur. Üç ayda a yapp insanlara vurmaya baladlar. Bizi robot yapacaklar. nsanlar hasta yapacaklar dedi. Maske takmay reddettii için alana alnmayan Zeki çevik ise Maske kart eylemde maske takma zorunluluu olmaz. Bunu kabul etmiyorum. Ben takmadan içeri girmek istiyorum diye konutu.

BEN SELANKLYM, HASTA OLMAM

Eyleme katlan en yal a kart olan 80 yandaki Sahime Ylmaz ise Ben Selanikliyim. Ben hasta olmam. A zararl dedi.

çOU ZATEN ÖLECEKT

Kahramanmaratan miting için stanbula geldiini belirten Meliha Tükekin, Ölen insanlarn çou zaten ölecekti sözleri de aknlk verdi.

GAZ MASKESYLE GELD

Mitinge gaz maskesi ile gelen ve cerrahi maskelerin koruyuculuuna inanmadn belirten bir genç, Zorunlu olmayan yerlerde maske takmyorum, zorunlu olan yerlerde bunu takyorum. çok tuhaf bakyorlar ama unuttuklar bir ey var koronavirüs öncesinde de maske takan birine tuhaf baklyordu. Uzayl görmü gibi bakyorlar dedi.

AIYA KARI ROZET

Mitingde a, maske ve mesafeye kar rozet datan Olgun Geçkin, Bu yaanan zulme, yaanan bu hakszlklara kar mücadele vermek için buraya geldim. Bu rozetleri arkadalarmzla birlikte yaptk hazrladk ve datyoruz burada. Biz artk buna pandemi deil Plandemi diyoruz çünkü planl bir ekilde hazrlanp önümüze sunulmu bir yalan bu diye konutu.

Ana Sayfaya Git