Aşıların analizi!

Çin'den getirilen Covid-19 aşısında laboratuvar analizi sürüyor

Haberler 06.01.2021 - 06:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, çinden Türkiyeye getirilen Covid-19 asnn analizlerinin laboratuvarda sürdüünü duyurdu. Ann raf ömrü boyunca, firma tarafndan tanmlanan koullarda saklanmas ve uygulanmas halinde sahip olmas beklenen kalite, etkililik ve güvenilirliinin kontrol edildii belirtildi.

Salk Bakanlndan yaplan açklamaya göre; çinde Sinovac firmasnn gelitirdii Covid-19 asnn Türkiyeye getirilmesinin ardndan ayn gün analiz çalmalarna baland. 30 Aralk sabah Ankaraya getirilen CoronaVac alarnn ilk partisi, Salk Bakanl Halk Sal laç ve A Depolarna yerletirildi. Alardan alnan numuneler, analizlerinin yaplmas için souk zincir ile Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu (TTCK) Laboratuvarlarna gönderildi.

ETKNLK VE GÜVENRLRL KONTROL EDLYOR

Numunelerin analizlerinin, tüm dünyada uygulanmakta olan rutin kalite kontrol süreçlerine uygun olarak gerçekletirildii belirtilerek, Analizler ile ann raf ömrü boyunca, firma tarafndan tanmlanan koullarda saklanmas ve uygulanmas halinde sahip olmas beklenen kalite, etkililik ve güvenilirliinin kontrolü yaplyor. Analiz sürecinde, ann formülasyon yapsnn deiip deimedii kontrol ediliyor. Ann, üretimden gelen özelliklerinin korunduu, beklenilen etkiye sahip olaca ve güvenli olduu bu süreç sonunda tespit ediliyor. En az 14 gün sürecek testlerin ardndan uygun bulunmas halinde, aya TTCK tarafndan Acil Kullanm Onay verilerek kullanma sunulacak denildi.

LABORATUVARLARDA ANALZ EDLMEKTE

Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu Laboratuvarlarnn, uluslararas muadil kurum ve kurulularca tannrla ve akreditasyona sahip Ulusal Kontrol Laboratuvarlar olduunu kaydedilerek, Salk Bakanl a takviminde yer alan ve ülkemizde ruhsatlandrlan tüm alar bu laboratuvarlarda analiz edilmektedir. Alar dnda tbbi biyolojik ürünler dahil tüm ilaçlar, enteral beslenme ürünleri ve tbbi mamalar, tbbi cihazlar, insan vücuduna temas eden biyosidal ürünler ve kozmetiklerin kalite kontrol testleri de yine bu laboratuvarlarda yaplmaktadr ifadesine yer verildi.

Ana Sayfaya Git