Aşiretlerin çağrısı; aşı yapın!

18 yaş ve üstünde en az bir doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı vurulma oranında yüzde 53,8 ile Türkiye'nin kırmızı kategoride kalan tek kenti olan Şanlıurfa'nın önde gelen aşiretlerinin temsilcileri, vatandaşlara aşı olun çağrısında bulundu.

Haberler 27.08.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valilii koordinesinde salk tekilat, güvenlik birimleri, kamu kurumlar ve sivil toplum kurulularnn alanma orann yükseltmeye yönelik çabalara bir destek de kentin airetlerinden geldi.

Siverek Ziraat Odas Bakan ve Bucak aireti ileri geleni Ahmet Bucak, hem aile hem çiftçi çevresindeki herkese ay tavsiye ettiklerini söyledi.

Ay tevik için çiftçilerle birebir görümeler gerçekletirdiklerini anlatan Bucak, öyle konutu:

Biz arkadalarmza diyoruz ki kendiniz için olmasa bile sevdikleriniz için a olun çünkü bu hastal darda kapabilirsiniz. Evde sevdiklerinize, anne ya da babanza, evladnza, sayg duyduunuz bir büyüünüze bulatrabilirsiniz. Buna sebebiyet vermemek için a olun. Genel bir çar da yapyorum, adan kaçmayn. Güvenli bir yaam için a olun, sevdikleriniz için a olun. Siverekli bir kanaat önderi olarak bu konudaki çabalarmz devam ediyor. Arkadalarmz ve çevremizdeki insanlar bu konuda tevik ediyor hatta srar ediyoruz. Bir an önce alarmz yaparak krmz kategoriden çkmamz ve normale dönmemiz gerekiyor.

4. DOZ DÜÜNÜYORUM

zol airetinin önde gelen isimlerinden Hasan zol da anlurfann alama konusunda en geride olmasndan duyduu üzüntüyü dile getirdi.

Salgnla mücadelenin en etkin çözümünün a olduunu vurgulayan zol, unlar kaydetti:

Kendim üç doz a oldum hatta 4. doz tanmlandnda yaptrmay düünüyorum. Bu hastalktan kurtulmann tek çözümünün a olduunu biliyoruz. Öyle bir durum ki öyle bir hastalk ki bir hastanede tek banza, yannzda bir yaknnz gelemeden, kimsesiz bir ekilde en önemlisi bir nefese muhtaç olmak durumunda kalyorsunuz. imdi bunlar çözmenin bu durumlara gelmemenin, böyle bir sorunla karlamamann tek çözümünün a olduu aikardr. nsanlarmza, vatandalarmza, halkmza ve bölgedeki arkadalarmza ayla ilgili kesinlikle fazlasyla duyarl olmalarn, alarn hiçbir ekilde bir saniye bile geciktirmeden olmalar gerektiini, bu konuda ailelerini, çevrelerini tevik etmeleri gerektiini öneriyoruz.

Hastaln çok sayda can aldn, yürekler yaktn bildiklerini aktaran zol, insanlardan alarn yan etkilerine yönelik söylentilere itibar etmemelerini istedi.

Badll aireti ileri geleni Sait Badll ise 3 doz a olduunu söyledi.

Sürekli gördüü, iletiim kurduu vatandalara ay tavsiye ettiini belirten Badll, A olmaynca kucaklama olmuyor, düün olmuyor. Bütün airetlere de söylüyoruz a olmak arttr, zorundayz. anlurfaya, köylere ve airetlere a olmalarn tavsiye ediyoruz. A olmadan yarnn ne olacan kestirmek çok daha zorlayor. nallah millet de ilgi gösteriyor. Dün salk ocandaydm millet baya a olmak için gelmiti. Son zamanlarda a olmaya yönelik talep younluu var. Bir an önce a olarak pandemi belasndan kurtulmak için gayret ediyoruz. Herkes huzurlu oturup konuup sarlsn istiyoruz. diye konutu.

280 ÜYEYLE TOPLU AI OLDUK

eyhanl aireti önde geleni Mehmet Emin eyhanlolu da salgnn bandan itibaren devletin alm olduu her tedbire harfiyen uyduklarn dile getirdi.

Herkese, her yerde a çars yaptklarn vurgulayan eyhanlolu, Ben 2. doz am oldum. A çarsna uyarak 280 üyeyle toplu a olduk. Bütün airet üyelerimiz çevresine a olmalarna yönelik tavsiyede bulunuyor. Salkçlarmz köyümüze davet ettik. çevremizdeki akrabalarmz da sa olsun bizi krmad, a oldu. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git