Asker şehidin ismi oğlunda

Isparta'da vatani görevini sürdüren Mardinli Abdulgani Çeçen, Derik ilçesinde PKK'lıların hain saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ismini yeni dünyaya gelen evladına verdi.

Haberler 13.04.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesinde yaayan çeçen, baba olduunu asker ocanda kendisini ziyaret eden babasndan örendi.

lk kez baba olmann heyecann yaayan çeçen, oluna çileri Bakanlnca Derik Belediye Bakan Vekili olarak da görevlendirilen, 10 Kasm 2016da makam odasnda PKKl teröristlerce el yapm patlayc ile düzenlenen saldrda ehit düen Kaymakam Safitürkün ismini verme karar ald.

zne geldiinde ilk i olarak nüfus müdürlüüne giden çeçen, oluna, kaybndan üzüntü duyduklar ve ismini yaatmak istedikleri Muhammet Fatih ismi ile kimlik çkartt.

- Olum da ehit kaymakam gibi devletine hayrl evlat olacak

Baba çeçen datm izni için geldii Mardinde AA muhabirine yapt açklamada, ehit kaymakam Safitürkün yapt hizmetlerin, Derikliler ile kurduu scak diyaloun herkes tarafndan iyi bilindiini söyledi.

Safitürkün ehit olduunu örendiklerinde yaadklar üzüntüyü dile getiren çeçen, o srada einin bebek beklediini, olu olmas halinde ehidin ismini verme karar aldklarn belirtti.

çeçen, baba olduunu babasndan örendiini aktararak, Allaha ükürler olsun olum oldu ve ona ehidin adn verdik. Kaymakamn ehit olduunu örenince epey üzülmütük. nallah benim olum da ehit kaymakam Safitürk gibi devletine hayrl bir evlat olacak. dedi.

- Olum ehidin ismini ölünceye kadar tayacak

Anne Kübra çeçen, dünyaya gelen ilk çocuklarna kaymakam Safitürkün ismini vermenin mutluluunu yaadklarn ifade ederek, Olum ehidin ismini ölünceye kadar tayacak inallah. diye konutu.

- ehit Safitürk ve torunu için kurban kesti

Abdulgani çeçenin babas Baki çeçen, torunu dünyaya geldiinde, ehit kaymakam Safitürk ve torunu için kurban kesti.

Safitürkün ehadet haberini aldklarnda ailece gözyana boulduklarn belirten çeçen, ehidin yapt çalmalarn ve samimiyetinin herkes tarafndan bilindiini, takdirle karlandn vurgulad.

çeçen, Safitürkün ehit dümesinin ardndan babas ve ailesinin gösterdii metanetin kendilerini çok etkilediine iaret ederek, torununa Muhammed Fatih ismini verdiklerini anmsatt.

- Allah memleketimize bir daha böyle bir ac yaatmasn

Allah memleketimize bir daha böyle bir ac yaatmasn. ifadesini kullanan çeçen, Safitürke Allahtan rahmet, ailesine basal diledi.

Torununa bu ismi verdikleri için sevinçli olduklarn bildiren çeçen, nallah bizim çocuumuz da ehit Safitürk gibi büyüyecek, okuyacak ve kaymakam olacak. Bebeimiz inallah ehit kaymakammzn ismini ölünceye kadar yaatacak. dedi.

Ana Sayfaya Git