Askere hastalıklı et yedirildi mi?

Et ve Süt Kurumu “Mehmetçiğe hastalıklı et gönderildiği” haberlerine ilişkin açıklama yaparak, hastalıklı et iddiasının asılsız olduğunu ifade etti.

Haberler 19.06.2019 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüü Mehmetçie hastalkl et gönderildii iddialarna, yazl bir açklama ile yant verdi. Basnda yer alan Mehmetçie hastalkl et gönderildi haberleri üzerine açklama yaplmas zaruretinin hasl olduu vurgulanan açklamada, Türk Silahl Kuvvetleri ile yapm olduumuz protokol gerei, teslimat yaplan tüm et ve et ürünlerimizde hiçbir ekilde, salksz et veya bunlardan elde edilen ilenmi ürünler kullanlamaz ve bugüne kadar da kullanlmamtr. Mehmetçiimiz göz bebeimiz olup, söz konusu iddialar aslszdr ifadeleri kullanld.

Hukuki ilem balatlacak

ddialarda bulunanlar hakknda hukuki ilemlerin balatlaca belirtilen açklamada, Bu iddialarda bulunan kii ve kiiler hakknda hukuki ilem balatlacaktr. Et ve Süt Kurumumuzun salkl ve güvenilir gda üretimi konusundaki hassasiyetinin devam edeceini kamuoyumuzun bilgisine sunarz ifadelerine yer verildi.

Eski TGEM çalannn iddialar

Ulusal bir gazetede çkan haberde, Tarm letmeleri Genel Müdürlüüne (TGEM) bal Türkiyenin en büyük tarm ve hayvanclk iletmelerinden Ceylanpnar Tarm letmelerinde geçen ay iten çkartlan Aziz K. adl bir içinin iddialar yer almt. ddialara göre, iletmedeki hayvanlarda brucella hastal ortaya çkt ve birçok büyükba hayvan telef oldu. çalanlardan 6 kii de bu hastala yakaland. Ancak karantina karar alnmasna ramen binlerce hasta hayvan, ESKnn anlurfa ve Diyarbakr kombinalarna gönderildi. Haberde, buralarda kesilen hayvanlarn etlerinin askerlere de gönderildii iddiasna yer verildi.

Ana Sayfaya Git