Askeri aracın geçişi sırasında patlama: 2 şehit, 1 yaralı

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde PKK'lılar, yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Saldırıda bir sivil şoförde hayatını kaybetti.

Haberler 10.07.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saldr, saat 01.00 sralarnda Hizan-Tatvan karayolunun Hazra Deresi mevkiinde düzenlendi. PKK üyeleri, önceden yola tuzakladklar patlaycy, askeri aracn geçii srasnda uzaktan kumandayla patlatt. Patlamayla birlikte hasar gören araçtaki l Jandarma Komando Tabur Komutanlnda görevli Jandarma Üstçavu Recep nce ve Jandarma Uzman Onba Halil Ate ehit oldu, 1i asker 2 kii de yaraland.

Saldrnn ardndan bölgeye takviye güvenlik güçleri ile ambulanslar sevk edildi. Yarallar, kaldrld Tatvan Devlet Hastanesinde tedaviye alnd. Askerlere malzeme tayan sivil araç sürücüsü doktorlarn tüm müdahalesine ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetti.

Buarada, kaçan örgüt üyelirinin etkisiz hale getirilmesi amacyla bölgede geni çapl operasyon balatld.

VALLKTEN AçIKLAMA

Bitlis Valiliinden yaplan açklamada, el yapm patlayc ile yaplan saldrda Bitlis l Jandarma Komando Tabur Komutanlnda görevli Jandarma Üstçavu Recep nce ve Jandarma Uzman Onba Halil Atein ehit olduu belirtilerek öyle denildi:

08.07.2017 günü saat 23.20 sralarnda Bitlis il merkezinden Hizan lçesine intikal faaliyeti esnasnda asker konvoya Hazro Deresi Mevkiinde teröristler tarafndan yola tuzaklanan el yapm patlayc ile saldr düzenlenmitir. Saldrda Bitlis l Jandarma Komando Tabur Komutanlnda görevli Jandarma Üstçavu Recep nce ve Jandarma Uzman Onba Halil Ate ehit dümütür. Saldrda askerlerimize malzeme tayan sivil araç oförü de ar yaralanmtr. Güvenlik güçlerimiz bölge halkmzn da destei ile huzur ve güvenlii salamak maksadyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararllkla sürdürecektir. ehitlerimize Allahtan rahmet dileriz. Milletimizin ba sa olsun.

EHDN BABA OCAI

Tatvan- Hizan karayolunun Hazro Deresi Mevkiinde PKKllarca yola tuzaklanan el yapm patlaycnn askeri aracn geçiinde infilak ettirilmesi sonucu ehit olan Jandarma Uzman Onba Halil Atein ehadet haberi, sabah saatlerinde anlurfann Suruç lçesinde oturan baba evine askeri yetkililerce verildi.

EHT BABASI: NALLAH TERÖR OLAYLARI SON BULUR

ehit Uzman Onba Atein babas Celal Ate, olunun ehadet haberiyle ykldn belirterek, Benim cierim yand, nice anne ve babalarn cieri yand. nallah bu terör olaylar son bulur. ehit olum daha önce benimle beraber çalyordum. 2 yldr vatana hizmet ediyor. Olumla en son geçen Pazar günü görümütük. Bugünlerde onu nianlandrmak için bir mücadelemiz vard. Ksmet olmad. Artk anne ve babalar alamasn, vatan saolsun dedi.

Annesi Asiye Atein 2007 ylnda geçirdii rahatszlk sonucu hayatn kaybettii, Türk bayrann asld ehit Atein evine ziyarete gelen Suruç Kaymakam Ferhat Sinanolu, Celal Atee basalnda bulundu. ehit Uzman Onba Halil Atein, 6s kz 10 kardein üçüncü büyüü ve 2 yldan bu yana Türk Silahl Kuvvetlerinde görev yapt belirtildi.

ADIYAMANDA YAS VAR

ehit ncenin (33), Besni ilçesine bal Köseceli beldesindeki Hürriyet Mahallesinde yaayan ailesine ac haberi, askeri yetkililer verdi. ehidin baba ocana Türk bayra asld.

ehidin annesi Cemile nce, Beni oluma götürün. diyerek gözya döktü. ehidin babas Osman ile amcas Seydi nce, evde taziyeleri kabul ediyor. ehidin amcas Seydi nce, gazetecilere, Vatan sa olsun. dedi. ki çocuk babas ehit Astsubay ncenin, yaklak bir yl önce Bitliste göreve balad belirtildi. Bu arada, ehidin amcasnn torunu olan polis memuru Uur Kutkunun da geçen yl rnakn Cizre ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonda ehit dütüü örenildi.

EHTLERE CENAZE TÖREN

Bitlisteki saldrda ehit düen Jandarma Astsubay Üstçavu Recep nce ile Jandarma Uzman Onba Halil Ate için Van Jandarma Asayi Filo Komutanlnda tören düzenlendi. Sayg duruu, ehitlerin öz geçmiinin okunmas ve l Müftüsü Nimetullah Arvasn yapt duann ardndan ehit ncenin naa Adyaman, ehit Atein naa ise anlurfaya uurland.

Törene, Van Valisi Murat Zorluolu, Bitlis Valisi smail Ustaolu, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Arif çetin, Tatvan Kaymakam Mehmet Ali Özkan, kurum amirleri, askerler, polisler ve vatandalar katld.

CENAZES ANLIURFADA

ehidin cenazesini havaalannda Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik, Vali Abdullah Erin, milletvekilleri, ehidin babas Celal, kardeleri ve yaknlar tarafndan karland. Askeri uçaktan alnan ehidin Türk bayrana sarl tabutu, askerlerin omuzlarnda cenaze aracna tand. Yaknlarnn gözya döktüü ehit Atein cenazesi, topraa verilmek üzere Suruç lçesine götürüldü.

Ana Sayfaya Git