Askeri helikopter büyük tehlike atlattı!

Askeri helikopter boş araziye zorunlu iniş yaptı, 1 kişi yaralandı.

Haberler 06.03.2024 - 09:33 Son Güncelleme : 06.03.2024 - 09:33

İzmir çiğli 2nci Ana Jet Üssünden havalanan askeri helikopter, teknik arıza nedeniyle araziye zorunlu iniş yaptı. 3 personelden 1i yaralanırken, helikopterde hasar oluştu.

İzmir çiğli 2nci Ana Jet Üssünden kalkan, içinde bir albay ve teğmen ile teknik astsubayın bulunduğu UH-1 tipi askeri helikopter, saat 14.30 sıralarında teknik bir arıza nedeniyle Urla ilçesi Bademler Mahallesi Folkart Evlerinin arkasındaki araziye zorunlu iniş yaptı.

İniş sırasında teknik astsubay, yaralandı. İhbarla bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Teknik astsubay hastaneye kaldırılırken, Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, olay yerine gidip, yetkililerden bilgi aldı. Jandarma ekipleri de çevrede güvenlik şeridi oluşturdu.

MSBDEN AçIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Helikopterimizde hasar meydana gelmiştir. Olayda yaralanan bir personelimiz hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır denildi.

ACİL OLARAK SERT İNİŞ YAPMIŞ

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: Urla ilçesi Bademler Mahallesi sınırlarında acil olarak sert iniş yapmış, helikopterdeki 3 mürettebattan 1 personel yaralanmış, 2 personel olaydan herhangi bir yara almadan kurtuldu. Tüm personelin olay yerinden sorunsuz olarak nakilleri sağlanmıştır.

HELİKOPTERDEKİ PERSONELİN İSİMLERİ AçIKLANDI

Yaralanan personelin Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Kazım Karabıyık olduğu bildirildi. Helikopterdeki Pilot Albay Ali Palas ile Hava Teğmen İbrahim Demircinin ise yara almadan kurtuldukları belirtildi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git