Askeri operasyon beklemiyoruz

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi, sınır kapılarına Peşmerge takviyesi yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bir soru üzerine, "Her ne kadar bazı birliklerimiz DEAŞ'a karşı cephede olsa da güvenlik ihtiyacı durumunda gönderecek yeterli gücümüz var. Türkiye ile 350 kilometre sınırımız var ve ne onlar ne biz her 10 metreye bir asker dizebiliriz. Bu gerekli de değil. Çünkü Türkiye'ye karşı bir hareketimiz yok ve Türkiye'den de askeri operasyon beklemiyoruz" dedi.

Haberler 07.10.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBC Türkçe Servisine konuan IKBY Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi, 25 Eylüldeki bamszlk referandumu sonras Türkiye ve rann yürüttüü yakn diplomasiyi normal karladklarn söyledi.

TÜRKYEYE SAYGI DUYUYORUZ

Türkiyenin kayglarn anladklarn ve sayg duyduklarn belirten Dizayi, Askeri açdan kar karya gelinmeyeceinden eminiz. Biz bela aramyoruz. stikrar, dostluk ve daha fazla karlkl anlay istiyoruz diye konutu. Snr kaplarna Pemerge takviyesi yapacak msnz? sorusuna ise Dizayi, Her ne kadar baz birliklerimiz DEAa kar cephede olsa da güvenlik ihtiyac durumunda gönderecek yeterli gücümüz var. Türkiye ile 350 kilometre snrmz var ve ne onlar ne biz her 10 metreye bir asker dizebiliriz. Bu gerekli de deil. çünkü Türkiyeye kar bir hareketimiz yok ve Türkiyeden de askeri operasyon beklemiyoruz yantn verdi.

KMSE SEçM PTAL EDEMEZ

Safin Dizayi, referandum sonuçlaryla ilgili olarak ise Halkn yüzde 92si bamszlk için oy verdi. Hiç kimse, hiçbir parti ya da bakan bunu iptal edemez dedi. ABD bata olmak üzere baz ülkelerin referandumun zamanlamasna yönelik eletirilerine yant veren Safin Dizayi, Referandum yapacamz duyurduumuz tarihten 25 Eylüle kadar 3.5 aylk süre vard. Sadece bir ay önce ABD, Avrupallar ve BM bize zamann uygun olmadn söylemek için sahneye çkt. Biz de unu soruyoruz: Doru zaman ne zaman? ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git