Aşkın Diyarbakır'a Yemen merkeze!

Diyarbakır Emniyet Müdürü Şükrü Yaman merkeze çekildi, İzmir Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın Diyarbakır'a atandı. Emniyet Müdürleri kararnemesi yayımlandı. Kararname ile 10 il emniyet müdürü merkeze alındı, 33 ile yeni emniyet müdürü atandı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne atanırken, Şükrü Yaman ise merkeze çekildi. Başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Taşkın'ın Diyarbakır'a atanması dikkat çekerken, merkeze çekilen Yaman'ın ise şehir ve halkla istenilen diyaloğu sağlamadığından dolayı tenzili rütbeye uğradığı yorumu yapıldı.

Haberler 08.07.2021 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 10 il emniyet müdürü merkeze alnd, 33 ile yeni emniyet müdürü atand. Diyarbakr Emniyet Müdürü ükrü Yaman merkeze çekildi, zmir Emniyet Müdürü Hüseyin Akn Diyarbakra atand.

MERKEZE çEKLEN EMNYET MÜDÜRLER

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla yaymlanan kararnameye göre, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Gürsel Yldz, Bartn Emniyet Müdürü çetin Bozku, Diyarbakr Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Erzincan Emniyet Müdürü Bülent ensoy, Idr Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Isparta Emniyet Müdürü Metin Akay, Krkkale Emniyet Müdürü Günter enses, Nide Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karata, Tekirda Emniyet Müdürü Mehmet Erduan ve Trabzon l Emniyet Müdürü Metin Alper Emniyet Genel Müdürlüü emrine atanarak merkeze alnd.

DYARBAKIR AKINA TESLM EDLD

Konya l Emniyet müdürlüü görevinde iken Diyarbakra atanan ükrü Yamann göreve balad tarih itibariyle ehir ve halkla istenilen diyalou salamadndan dolay, çileri Bakanl tarafndan merkeze çekildii yorumu yapld.

Yamann l Emniyet müdürlüünden el çektirilmesi üzerine boalan Diyarbakr l Emniyet müdürlüü görevine, baarl çalma ve operasyonlaryla dikkatleri üzerine çeken zmir l Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Takn getirildi. Takn, FETÖ operasyonlaryla skça gündeme geliyordu. 2016 ylndan beridir zmir Emniyet Müdürlüü görevini yürüten Takn geçtiimiz yl kaleme ald Terör ve Alg Yönetimi balkl kitabyla da dikkatleri üzerine çekmiti.

EMNYET MÜDÜRÜ TAKIN KM?

1967 ylnda çankr ili, Kurunlu ilçesi, Hacmuslu Köyünde dodu. lk ve orta örenimini Ankarada tamamladktan sonra 1986 ylnda Polis Kolejinden, 1990 ylnda Polis Akademisinden mezun oldu.

1990-1991 yllar arasnda ABDnin Minnesota Eyaletinde yabanc dil eitimi ald. Ayn tarihlerde asayi hizmetleri konusunda Eyalet Polisiyle birlikte çalmalar yapt.

Komiser Yardmclnda, Ankara Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Ekipler Amirliinde, Cinayet ve Gasp Büro Amirliklerinde ekip amiri olarak görev yapt. Komiser rütbesinde Babakanlk Koruma Müdürlüü ve Esenboa Havaliman Koruma ube Müdürlüünde çalt.

1994 ylnda ABDnin Georgia Eyaleti Federal Güvenlik Eitim Merkezinde terörle mücadele ve özel operasyonlar konusunda programa katld. 1997-1998 yllarnda Hakkri ili, çukurca ilçesi, Hakantepe Snr Jandarma Bölüünde Yedek Subay Tim Komutan ve Bölük Komutan Vekili olarak askerlik hizmetini tamamlad.

Bakomiser rütbesinde Ankara Asayi ube Müdürlüü Hrszlk ve Gasp Büro Amirliklerinde büro amiri olarak görev yapt. 2000 ylnda Kanada Kraliyet Atl Polis Tekilatnda önemli suçlarn soruturulmas konusunda çalmalarda bulundu.

Emniyet Amirlii rütbesinde Ankara Emniyet Müdürlüünde Terörle Mücadele ube Müdür Yardmcs ve Emniyet Genel Müdürlüü Güvenlik Dairesi Bakanlnda Toplumsal Olaylar ube Müdür Vekili olarak çalt.

2002 ylnda Türkiye ve Orta Dou Amme daresi Enstitüsünde Polisin maj konusunda yazd tezle yüksek lisans eitimini tamamlad. 4. Snf ve 3. Snf Emniyet Müdürlüü rütbelerinde srasyla Emniyet Genel Müdürlüünde Ulatrma, ç Hizmetler, Fabrika ve Kademeler ube Müdürü ve Malatya Emniyet Müdürlüünde Eitim ube Müdürü olarak görev yapt.

2. Snf Emniyet Müdürü rütbesinde, Yozgat ve Elmada Polis Meslek Yüksekokullarnda öretmen emniyet müdürü olarak çalt.2009 ylnda zmir Rütü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu tarafndan düzenlenen proje yarmasnda Polisin Hitap Tarz konulu çalmas en iyi proje seçildi.

2011 ylnda Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde balad doktora çalmalarn, 2019 ylnda Bölücü Terörle Mücadelede Alg Yönetimi konusunda yazd teziyle tamamlad. 2014 ylnda 1. Snf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek Krkkale Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görevlendirildi. 26.10.2016 günlü kararname ile zmir Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. yi derecede ngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasdr.

ATAMASI YAPILAN YEN MÜDÜRLER

Atama kararnamesi ile 33 ilin emniyet müdürlüklerine yaplan atamalar ise öyle:

- Amasya Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Krkkale Emniyet Müdürlüüne

- Bitlis Emniyet Müdürü Yaman Arlar, Eskiehir Emniyet Müdürlüüne

- Bolu Emniyet Müdürü Armaan Adnan Erdoan, Tokat Emniyet Müdürlüüne

- çankr Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu Emniyet Müdürlüüne

- Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Amasya Emniyet Müdürlüüne

- Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin Emniyet Müdürlüüne

- Eskiehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Emniyet Müdürlüüne

- Giresun Emniyet Müdürü Fahri Akta, Zonguldak Emniyet Müdürlüüne

- Hakkari l Emniyet Müdürü Atanur Aydn, Van Emniyet Müdürlüüne

- Kilis Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Mardin Emniyet Müdürlüüne

- Mersin Emniyet Müdürü Mehmet ahne, zmir Emniyet Müdürlüüne

- Siirt Emniyet Müdürü Saruhan Kzlay, Giresun Emniyet Müdürlüüne

- Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoan, Trabzon Emniyet Müdürlüüne

- rnak Emniyet Müdürü Mustafa Emre Babu, Gaziantep Emniyet Müdürlüüne

- Tokat Emniyet Müdürü Göksel Topalolu, Yalova Emniyet Müdürlüüne

- Tunceli Emniyet Müdürü Ylmaz Delen, çankr Emniyet Müdürlüüne

- Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fndk, Tekirda Emniyet Müdürlüüne

- Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanl, Isparta Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Ali Temiz, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Salavat Mete Pnar, Hakkari Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii akir Engin Korkmaz, Bartn Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Celal Özcan, Bitlis Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Kenan Kurt, Erzincan Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Ahmet Kurt, Kilis Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Adnan Özdemir, Nide Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Halit Aziz Ylmaz, Siirt Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Burhan Akçay, Sivas Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Cemal Dalman, rnak Emniyet Müdürlüüne

- Polis Bamüfettii Tolga Ylmaz, Tunceli Emniyet Müdürlüüne

- Asayi Dairesi Bakan Levent Tuncer, Erzurum Emniyet Müdürlüüne

- Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakan Yardmcs Ouzhan Yonca, Idr Emniyet Müdürlüüne

- stanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne Emniyet Müdürlüüne

Ana Sayfaya Git