Asrın Fatihi Hoş geldin!

On binlerin kongre ve miting meydanında karşılayacağı beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Parti Kongresinin yansıra, Sur'da tahrip edilen 3 bin işyerinin açılışını yapacak, bin 500 geleneksel Diyarbakır evinin de temel atma törenine katılacak.

Haberler 17.03.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 17.03.2018 - 11:04

Ylmaz BEKLEYEN/Ylmaz YAAR/Murat YÜZÜGÜLLÜ/Ahmet DEMR

DYARBAKIR- Geçtiimiz yl 1 Nisanda Diyarbakra toplu açl töreni için gelen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 11 ay sonra bu kez Partisinin 6. Olaan l kongresine katlmak üzere geliyor. Erdoann geliiyle ilgili tüm hazrlklar tamamlanrken, Sur ilçesinde yapm tamamlanan 3 bin iyeri ile yapmna balanacak olan bin 500 Diyarbakr evinin de temeli atlacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Erdoann geliiyle ilgili hazrlklar kapsamnda kongrenin yaplaca Seyrantepe Kapal Spor Salonunun etraf bariyerlerle kapatld. Salon çevresi ve Cumhurbakan Erdoann güzergah da bayrak, flama ve posterlerle donatld. Belediye ekipleri de çevre düzenlemesi ve temizlik çalmalarn tamamlad.

ÖLEDEN SONRA GELYOR

Bugün öleden sonra saat 14.30da Mardinden Diyarbakra gelecek olan Cumhurbakan Erdoana bir çok bakan ile Diyarbakr Milletvekilleri dahil bölge milletvekilleri elik edecek. AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, Cumhurbakan Erdoann geliinin kentte büyük bir heyecana neden olduunu belirtti. Budak, Erdoann kente teriflerini çok önemsediklerini anlatarak, Cumhurbakannn Diyarbakra her gelii önemli ama bu defa gelii hem bizlerin yeni atanm olmas hem de ehrimizin onu özlemle bekliyor olmas sebebiyle çok önemlidir. Dolaysyla çok güçlü bir katlmla bir karlama bekliyoruz. nallah on binler alanda olacak ve Cumhurbakann büyük bir cokuyla karlayacaklar. Cumhurbakan Diyarbakra her geliinde mutlaka eli dolu geliyor, eli bo gelmiyor. Mutlaka baz müjdeleri olacaktr dedi.

LK ÖNCE MTNG VE SONRA KONGRE

Cumhurbakan Erdoan ilk olarak Yeniehir semtindeki Seyrantepe Spor Salonundaki, parti kongresine katlacak. Trafie kapatlan Elaz caddesi üzerinde ilk önce toplanan halka seslenecek olan Erdoan daha sonra kongre salonuna geçecek. Miting ve kongre salonuna katlmn yüksek olmas bekleniyor. Erdoan ve beraberindeki bakan ile milletvekiller, daha sonra Sur ilçesini ziyaret edecek.

Terörden zarar gören Diyarbakrn Sur ilçesinde inaat tamamlanan 3 bin i yerinin açl ile bin 500 geleneksel Diyarbakr evinin temel atma töreni, Cumhurbakan Erdoan ile çevre ve ehircilik Bakan Özhasekinin katlmyla yaplacak

SURDA NA EDLEN YERLER

çevre ve ehircilik Bakanlndan yaplan açklamaya göre, terörden zarar gören Sur ilçesinde yeniden ina sürecini balatan Bakanlk, toplamda 2 milyar liray bulan yatrmlarn hizmete açmaya hazrlanyor. Diyarbakrn iki önemli merkezi Gazi ve Melik Ahmet caddelerinde 3 bin i yerinin yapmn tamamlayan Bakanlk, iki ayr caddede bulunan büro, dükkan ve dier i yerlerinin yenileme çalmalarn tamamlad. Dokunun yenilenmesiyle cadde ve sokaklar yeni bir görünüm kazand.

5 BN 637 KONUT NAATI

Diyarbakrn terörden temizlenmesinin ardndan balayan yeniden ina çalmas kapsamnda terör saldrlar srasnda evi yklan vatandalar için Bakanlk tarafndan yaplan 5 bin 637 konutta da sona gelindi. Konutlarn haziran ay itibaryla tamamlanmas hedefleniyor.

Öte yandan tarihi ve kültürel yaplarn restorasyon ve çevre düzenlemeleri kapsamnda, aralarnda Kurunlu Camisinin de bulunduu çok sayda tarihi eserin restorasyonu sürüyor. Hz. Süleyman Camisi, Sur Nebi Camisi, Zinciriye Medresesi, Nasuhpaa Camisi, Arapeyh Camisi, eyh Mutahhar Camisi, Hasrl Mescidi ve Sur Protestan Kilisesinin restorasyonu ise tamamland.

YOLLAR TRAFE KAPATILDI

Öte yandan, Cumhurbakan Erdoann gelii nedeniyle bir dizi trafik ve güvenlik tedbiri alnd. Kentteki bir çom yol trafie kapatlrken, alternatif güzergahlar belirlendi. Seyrantepe Spor Kompleksine ulaan Elaz Yolu(Elaz Caddesi) Yatrm zleme kl kavanda dün gece yarsndan itibaren trafie kapatlrken, Elazdan gelen trafik ak da Eitim Aratrma Hastanesi Kavanda Cuma kapatlarak alternatif güzergah olarak 50 metrelik yola mecburi yönlendirilme yaplyor.

Sur lçesi Kbrs-nönü Caddesi Dakap ile Urfa Kap aras, Melik Ahmet Caddesi dahil olmak üzere, araç trafiine

kapatld. Gazi Caddesi ise Cumartesi günü Saat:10.00 itibariyle tüm araç girilerine kapatlaca duruyulurken, Sur içine gelmek isteyen vatandalarmzn Sur Kaplarndan yaya olarak giri yapmalar ve Suriçinde gezinebilmeleri için her türlü tedbirin alnd bildirildi.

Ana Sayfaya Git