Atananlar değişmedi

AK Parti'nin dün Sur ve Bismil ilçesi kongrelerinde, Genel merkez tarafından ataması yapılan adaylar seçimi kazandı. Sur'da Şafak Yöntürk, Bismil'de ise Kızılkaya seçildi.

Haberler 19.02.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin Diyarbakrda ilçe kongrelerinin serisi devam ediyor. Dün de, Merkez Sur ve Bismil ilçe kongreleri yapld. Sur ilçesinde afak Yöntürk, gerilimin yüksek olduu Bismil ilçesinde ise Genel merkezin atad Mehmet Kzlkaya seçimi kazanan isimler oldu. Bismilde Kzlkayay rakibi olan Fahri çelebi, kongreye katlan ve konuma yapan Milletvekili, l Bakan ve l Koordinatörünün tarafl davrandn belirti.

SUR LçE KONGRES

Merkez Sur ilçesinin kongresi dün sabah yapld. Bir düün salonunda gerçekletirilen kongrede, mevcut ve genel merkezin atad afak Yöntürk, tek listeyle seçime girdi. Degelelerin ekseriyetiyle oyunu alan Yöntürk, bakan seçildi. Kongreye katlmn yüksek olduu gözlenirken, Milletvekili Ebubekir Bal, MKYK Üyesi Prof. dr. Mehmet Emin Ylmaz ve l Kooridinatörü Abdullah Erdem Cantimur ve l Bakan Serdar Budak birer konuma yapt. AK Partinin 2019 seçimlerine yönelik hedeflerine vurgu yaplan konumalarda, Diyarbakrn temel sorunlarna da dikkat çekildi. Yöntürk kongre sonunda delegelere ve katlan partililere teekkür etti.

BSML KONGRES

Öleden sonra Bismil lçe kongresi yapld. Günlerdir tansiyonun yüksek olduu ve olumsuz hadiselerin yaanabilecei ifade edilen Bismil ilçe kongresi, gerilimli bir havada geçti. Milletvekili Ebubekir Bal, MKYK üyesi Ylmaz, l Koordinatörü Cantimurun yansra bir çok davetli ve eski bakanlarn da katlm gösterdii kongrede, alnan olaanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti. Diyarbakrdan Bismile emniyet takviyesi yapld bildirildi. kongre salonuna girite üst aramas yaplrken, Bal, Ylmaz, Cantimur ile l bakan Serdar Budak birer konuma yapt. Protokoldeki konumaclarn tümü Kzlkayay destekleyen konumalar yapt. l Bakanl için yaran Mehmet kzlkaya ile Fahri çelebide kongrede birer konuma yapt.

Oluturulan divan kurulu bakanlnda yaplan seçimde, Genel Merkez tarafndan atanan Mehmet kzlkaya 219 oy alrken, rakibi Fahri çelebi ise 147 oy ald. 7 oyun da geçersiz sayld seçimde Kzlkaya, AK Parti Bismil lçe Bakanln kazanan isim oldu.

Kzlkaya yapt teekkür konumasnda, herkesin delegelerin iradesine sayg göstermesi gerektiini belirtti. Seçimin emokratik bir ortamda geçtiini de ifade eden Kzlkaya, Bismil için çalacan söyledi.

BENDE AK PARTLYM

Genel merkeze ramen aday olan ve delegelerin azmsanmayacak derecede oyunu almay baaran Fahri çelebi, sandk sonuçlarn deerlendirirken, katlm gösteren Milletvekili ve protokole serzenite bulundu. Kendisinin AK Partinin kurulu tarihinden itibaren partinin bir neferi olarak çaltn, bundan sonra da çalacan belirten çelebi, böyle bir kongrenin, böyle seçim olmamas gerekir. Ne yazk ik, kürsüye gelenlerin hiçbiri ismimizi dahi zikretmedi. Sürekli Genel merkezin atad adaya, bel çktlar. Desteklediklerini açkca ifade ettiler. Bu da delegeler üzerinde psikolojik bask oluturdu. dedi.

Ana Sayfaya Git