Ateşle oynanıyor!

“İslami camiaların FETÖ ve Oktar üzerinden suçlanması büyük bir tehlikedir”

Haberler 23.07.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ttihadul Ulema Genel Bakan Yardmcs imek, son zamanlarda slami olmayan yaplar üzerinden alg operasyonlaryla cemaat, tarikat ve lim ile din adamlarnn hedefe konulduu tehlikesine dikkat çekti.

ttihadul Ulema Genel Bakan Yardmcs Molla Beir imek, darbe giriiminden sonra FETÖ ve Adnan Oktar gibi yaplar üzerinden özellikle art niyetli laik ve sol medya tarafndan cemaat, tarikat ve slam limlerine yönelik balatlan çirkin kampanya ve karalamalara sert tepki gösterdi.

FETÖ ve benzeri yaplar örnek gösterilerek, ülkeye yaptklar hayrl faaliyetlerle önemli hizmetlerde bulunan cemaat ve tarikatlarn hedef haline getirilmeye çalldn vurgulayan imek, bilinçli bir ekilde cemaat ve tarikatlarn hedef alnmasnn ülkeyi ve milleti slamszlatrma çabalar olduuna dikkat çekti.

slami camia ve tarikatlarn hedef tahtasna konmasnn büyük bir tehlike olduuna iaret eden imek, hükümet yetkililerine uyarlarda bulunarak, bunun önüne geçilmesi gerektiini söyledi.

Türkiyenin belirli aralklarla darbe ve darbe giriimlerine maruz kaldn belirten imek, 2 yl önce FETÖnün yapm olduu darbe giriiminin de ayn ekilde yaanan ac bir musibet olduunu kaydetti.

slami camialarn ortadan kaldrlmas amaçlanyor

imek, O günden bugüne baktmz zaman asl bizi üzen durum, darbe giriimleri ve kalkmalarndan sonra gazete ve televizyon gibi basn yayn organlarnda her ne hikmetse slami camia, tarikat ve kesimlerin hedef tahtasna oturtulmasdr. slami kesim bu ekilde saldrya maruz kalyor. Bu durum ttihad olarak bizi rahatsz ediyor. çünkü slami camia, tarikat ve kesimler tarih boyunca bu ülkenin slahnda, kardeliinde, huzur ve saadetinde daima rol oynamlardr. Halkn bütünlemesinde hizmet eden kesimlerdir. Dolaysyla bugüne kadar hiçbir slami camia veya tarikatn darbe yaptna kimse ahitlik etmemitir. Ama maalesef birileri tarafndan yaplan bu darbe ve darbe giriimleri, televizyon programlarnda kendini bilmez ahsiyetler tarafndan slami camia ve kesimlere mal ediliyor. slami camialarn ortadan kaldrlmas amaçlanyor. dedi.

Televizyonlarda slami camialar hedef tahtasna koyanlar o gün sahada yoktu

Darbeyi, halkn ve cemaatlere mensup kiilerin baarszla urattn belirten imek, Halk darbeyi baarsz klmtr. Bu halkn banda da özellikle slami camia ve tarikatlara mensup insanlar kendilerini tanklara, uçaklara ve silahlara hedef etmilerdir. Bugün televizyon programlarnda slami camialar hedef tahtasna koyanlar o gün o sahada yoktu. Darbe giriimi esnasnda ortalkta görünmüyorlard. Asl bunlarn konuulmas gerekirken bu darbe giriimlerini bir taraftan slami camialarla ilikilendirerek hedef tahtasna koymak ve dier taraftan slami camialarn tartma konusu yaplarak slami camialarn kaldrlmas planlar yaplyor. Bu slama ve slami kesimlere büyük bir hakszlk ve saygszlktr. diye konutu.

slami camialarn FETÖ, Adnan Oktar üzerinden suçlanmas büyük bir tehlikedir

FETÖ ve Adnan Oktar grubuna slami bir camia olarak bakmadklarn ve baklmasnn yanl olduunu ifade eden imek, Bizler FETÖye slami bir cemaat olarak bakmyoruz. Hiçbir cemaatin bugün polisi, askeri, tank, topu, uça yoktur; ama biz FETÖde bunlar gördük. Askeri üniformalarla bir halk yok edilmek istendi. Bunun slami cemaat, cemiyetle bir alakas yoktur. Adnan Oktar ve grubuna baktmz zaman da yllarca bütün slami camialar bu grup ile ilgili rahatszlklarn dile getirdiler. çünkü bu grubun slam ile bir alakas yok. Bütünüyle fuhiyatla, d ülkelerle istihbar çalmalardan ibaret olan, bütünüyle maneviyata hakaretten ibaret olan bir yapnn slam ile ne alakas olabilir? Bugün Adnan Oktar masaya yatrlarak slami camialar hedef gösteriliyor. Tankyla, topuyla insanlarn üzerine gelen FETÖnün slami camiayla ne alakas vardr? Bunlar bahane edilerek slami kesimler hedef tahtasna konuluyor. slami camialarn bunlarla suçlanmas büyük bir tehlikedir. ifadelerini kulland.

Tarikat ve cemaatler tarih boyunca ülkeye ve halka hizmet etmilerdir

slami camia ve cemaatlerin bu ülkede insan bir arada tutan asl dinamikler olduunun altn çizen imek, Tarikat ve cemaatler tarih boyunca bu halka hizmet etmilerdir. Bu halkn slah için uram, fedakrlklar yapmlardr. En kötü zamanlarda yine bu ülkenin menfaatine can pahasna sahip çkmlardr. Korede, çanakkalede, FETÖ darbe giriiminde ve her yerde bu tarikat ve cemaatler kendisini hedef göstermi, bu memleketin maslahatn muhafaza etmitir. Bütün bunlar görmezden gelinerek cemaatler ve tarikatlar hedef tahtasna konuluyor. Bu büyük bir yanllktr. Tamamen bu toplumun slamszlatrma çabalardr. açklamasnda bulundu.

Herkes bu konuda uyank olmal, aksi halde

Devlet yetkililerine de uyarlarda bulunan imek, unlar söyledi: slami cemaat ve tarikatlar hedefe koyan televizyonlar ve bu televizyonlara çkarak bu konular bu ekilde deerlendiren insanlar iyi görmek lazm. ttihad olarak devlet yetkililerinin de dikkatini bu noktaya çekmek istiyoruz. Bu bütünüyle slama, Müslümanlara saldrdr ve bu ülkeyi, milleti slamszlatrma çabalardr. Herkes bu konuda uyank olmaldr. Tarikatçlarn da, cemaatçilerin de, cemiyetlerin de ve bütün Müslüman kesim bu husustaki rahatszln dile getirmesi lazm. Herkesin bu slami deerlere sahip çkmas gerekiyor. Aksi halde büyük bir tehlikeyle ba baayz.

Ana Sayfaya Git