ATK'nin delil iddiasına sesizlik

Diyarbakır Barosu, İstanbul ATK'nin Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasında delil kararttığı iddialarına ilişkin başsavcılığa yaptığı başvuruya henüz cevap verilmediğini ileri sürdü.

Haberler 21.09.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde düzenledikleri Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsü etkinliinin 194üncüsünü gerçekletirdi. Em te ji bir nakin / Seni Unutmayacaz yazl pankartn açld etkinlie Diyarbakr Baro Bakan Yardmcs Gazal Bayram ve birçok avukat katld. Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsünün bu haftaki gündemi Elçinin soruturma dosyasndaki delillerin Adli Tp Kurumunca karartma iddialar ve avukatlara dönük iddet oldu.

SAVCILIK TALEBE HENÜZ CEVAP VERMED

stanbul Adli Tp Kurumunun Elçi soruturmasnda baz delillerin yok ettii iddialarna ilikin Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna sunduklar dilekçeye bir cevap verilmediini belirten Baro Bakan Yardmcs Gazal Bayram, failler bulunmadan ve gerei yaplmadan soruturma dosyasnn peini brakmayacaklarn söyledi.

SAVUNMA MAKAMINI SUSTURMA GAYES

Hafta içerisinde avukatlara dönük yaanan iddeti knayan Bayram, avukatlara yaplan saldrlar sadece meslektalarna deil, tüm hukuk camiasna yaplan saldrlar olarak deerlendirdi. Yaanan saldrlara kar faillerinin cezasz braklmasn, savunma makamn susturma gayesi tandn belirten Bayram, Yetkili makamlar görevlerinin gerei adli ilemleri etkin ekilde yapmadklarndan bu saldrlarn son bulmayacan biliyoruz dedi. Bayram, yargya, saldr failleri hakknda etkin ve adil soruturma yürütme çarsnda bulundu. Etkinlik 5 dakikalk oturma eyleminin ardnda son buldu.

Ana Sayfaya Git