AVM'lerde Kutlu Doğum etkinlikleri

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle alışveriş merkezlerinde gül dağıttı.

Haberler 23.04.2017 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar lçe Belediyesi, Kutlu Doum Haftas münasebetiyle ehrin çeitli alveri merkezlerinde gül ve lokum datt.

Belediye Bakan Yardmcs ükran Mermutun öncülük ettii etkinlikte, alveri merkezlerine gelen halka gül hediye edilerek, lokum ve gül suyu ikram edildi. Etkinlikte imam hatip lisesi örencileri tarafndan ilahi ve ezgiler seslendirildi. Yaptklar etkinlik hakknda açklamalarda bulunan Mermut, amaçlarnn Hz. Peygamberin rahmet mesajlarndan yola çkarak, esinlenmek olduunu belirtti.

Belediye olarak Kutlu Doum etkinliklerini halkla birlikte yapmak istediklerini dile getiren Mermut, Biliyorsunuz, halkmz hafta sonlar alveri merkezlerine akn etmekte. Biz de alveri merkezlerinde onlarla bir araya geleceimizi düündük. Peygamberimizin remzi olan gülü, gül suyu ve gül lokumu datmay uygun gördük. dedi.

KUTLU DOUM ETKNL

Hz. Muhammedin rahmet mesajlarnn alnmas halinde sorunlarn kalmayacana vurgu yapan Mermut, Kutlu Doum haftasn 3 balk altnda deerlendirilebiliriz. rfan ziyafeti, birlik ve beraberlii pekitirmek ve slam corafyasnda manevi bir yenilenme. Asl olan Peygamber Efendimizi bu Kutlu Doum sebebiyle hatrlarken, amacmz manevi olarak Peygamber Efendimizin rahmet mesajlarndan yola çkarak esinlenmektir. Zaten Peygamber Efendimizin rahmet mesajlarn üzerimize alrsak toplum içerisinde sorunlarmzn kalmayacan düünüyoruz. Bugün slam corafyas yara almtr. Bunun çözümü Peygamber Efendimizin Muhammed-ül Emn mesajn halka, topluma ve bireysel olarak kendi nefsimize uygulamaktan geçiyor. ifadelerini kulland.

SLVANDA ETKNLK

Öte yandan, Peygamber Sevdallar Platformunca ehir Stad önündeki alanda Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (Sav) temasyla etkinlik gerçekletirildi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan etkinlik mevlidi erif okunmas, ilahi ve ezgilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Etkinlikte konuan imam Münir anl, Fakir kymetsizdi. Ortamlara, yemeklere, sohbetlere alnmazd. Hayvanlarla köleler ayn yerde yaard. Zulüm tahtlar ykldnda Allah Hz. Muhammede slam teblii ve putlara tapmay men etmeyi emrettiinde insanlar ona deli ve air dediler. Amcas Ebu Leheb onunla konuulmamasn söylüyordu. Kardei kardee düürüyor. diyerek onu engellemeye çaltlar. Resulullah zerre kadar geri adm atmad aksine hep ilerledi. dedi

Platform görevlileri, etkinliin gerçekletirildii alandaki katlmclar, gül suyu ve eker ikram etti. Etkinlik okunan dua ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git