Avrupa'da islam düşmanlığı!

Peygamber Sevdalıları Vakfı "Avrupa'da İslam Düşmanlığı" konulu çevrimiçi sempozyum düzenleyecek.

Haberler 30.01.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Peygamber Sevdallar Vakf, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda çevrimiçi olarak Avrupada slam Dümanl konulu sempozyum düzenleyecek.

Yarn gerçekletirilecek sempozyuma, Türkiyenin yan sra dünyann birçok ülkesinden ilim adam, akademisyenler ve siyasetçiler katlacak.

Peygamber Sevdallar Vakf Genel Bakan Adnan Akgönül, vatandalar salgn nedeniyle çevrimiçi gerçekletirecekleri sempozyumu takip etmeye çard.

AVRUPADA SLAM DÜMANLII

Sempozyumda son zamanlarda özellikle Avrupada yükselen slam dümanlna vurgu yapmak istediklerini ifade eden Akgönül, slam dümanlnn getirecei kötü neticeler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek, bu anlamda Avrupada sknt yaayan, basklara maruz kalan Müslümanlarn yalnz olmadklarn katlmclarla paylamak istediklerini söyledi.

Umarz ki bu sempozyum vastas ile slam ülkelerinde bu konuda daha ciddi bir duyarllk söz konusu olacaktr. Avrupal Müslümanlar hiçbir zaman yalnz braklmayacak. Onlarn dertleri ile bir ekilde ilgili merciler, hükümetler gerekli alakay göstereceklerdir. diyen Akgönül, sözlerini öyle sürdürdü:

MÜSLÜMANLARIN HAK VE HUKUKU

Avrupa ülkeleri de bu anlamda Müslümanlarn duyarlln dikkate alarak var olan basklar ortadan kaldrmak, oradaki Müslümanlarn hak ve hukukunu gerçekletirmek için gerekli yasal düzenlemeleri yapacaklardr. Ar uçlarn oyunlarna gelmeyeceklerdir. Bu anlamda birlikte huzurlu bir yaam tarz için ne gerekiyorsa onu yapmak için adm atacaklardr. Amacmz budur.

Akgönül, yarn gerçekletirecekleri sempozyumun hayrlara vesile olmasn dileyerek, güzel neticeler almay temenni ettiklerini belirtti.

Halkmz çevrimiçi yaplacak bu sempozyumu takip etmeye özellikle davet ediyorum. Sosyal medya üzerinden, Peygamber Sevdallar Vakf resmi web sitesi ve YouTube kanal üzerinden sempozyum canl olarak verilecektir. ifadelerini kullanan Akgönül, isteyen her vatandan rahatlkla bu program takip edebileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git