Avukat cinayeti faili tutuklandı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde çıkan ve bir avukatın hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

Haberler 26.06.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde çkan ve bir avukatn hayatn kaybettii silahl kavgaya ilikin gözaltna alnan zanl tutukland.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, 22 Haziranda bir kafede meydana gelen, avukat Armanç Arkan (28) yaamn yitirdii silahl kavgaya ilikin balatlan soruturma sürüyor.

SORUTURMA SÜRÜYOR

Soruturma kapsamnda, polise teslim olan, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üpheli Abdurrahman Doan, çkarld nöbetçi sulh ceza hakimliince, kasten öldürmek suçundan tutukland.

BR K TUTUKLANDI

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde, bir kafede çkan silahl kavgada Armanç Arka, ar yaralanm, 112 Acil Salk ekiplerince kaldrld Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde müdahaleye ramen hayatn kaybetmiti.

Olayn ardndan kaçan zanl Abdurrahman Doan, daha sonra polise teslim olmutu.

BARODAN AçIKLAMA

Buarada, Diyarbakr Barosu, Kayapnar ilçesinde 22 Haziranda gittii kafede iki grup arasnda çkan tartmay ayrmaya çalrken A.D.nin silahndan çkan kurunla yaamn yitiren avukat Armanç Arkaa ilikin yazl açklama yapt. Açklamada, meslektalarnn ölümüyle ilgili hiçbir bilgi, belge ve beyana dayanmayan haberlerin medya sitelerinden kaldrlmas istenirken, bu tür haberleri sitelerinden kaldrmayan medya organlar hakknda yasal yollara bavurulaca aktarld. Baro açklamasnda, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alnan bir kiinin tutukland belirtildi.

SORUTURMA YALAN ÜZERNE KURULMAK STEND

Olaydan ksa bir süre sonra baz medya organlarnn olayn kadn meselesi yüzünden çkt eklinde haberlere yer vermesinin soruturmay etkilediine dikkat çekilen açklamada, Bu ekilde soruturma bir yalan üzerine bina edilmek istenmitir. Soruturma gizli yürütülmesine ramen bu yalan bilginin kimler tarafndan ve hangi maksatla servis edildiini bilmiyoruz. Ama basn yayn organlarnn topluma doru haber verme, ölen kiinin hatrasna sayg, geride kalan yaknlar ve sevdiklerinin kiilik haklarna sayg göstermesi gibi asgari bir sorumluluu ve yükümlülüü bulunduunu hatrlatmak istiyoruz denildi.

15 TANIK BEYANINDA KADIN MESELES YOK

Açklamada, soruturma kapsamnda ifadesi alnan 15 tann hiçbirinin olaya dair beyanlarnda kadn meselesine ilikin tek bir beyanlarnn olmad vurguland. Olayn Kadn Meselesi kavram üzerinden yürütülmesinin sorunlu olduu ifade edilen açklamada, Cinsiyetçi bir tanm olmasnn yan sra, çou zaman cinayetleri ya da dier suçlar masumlatrma, bazen gerçei perdeleme, hedef artma, hatta kadn cinayetlerini meru göstermeye varacak amaçlarla kullanldn biliyoruz. Mevcut soruturma dosyasnda tutuklu olan üpheli de dahil olmak üzere, beyanlarna bavurulan on be tann hiçbirinin bu konuda tek bir beyan yada imas olmamasna ramen, kim tarafndan uydurulduunu, basna servis edildiini ve bu yalan haberin, hangi amaçla yaymlandn bilmiyoruz diye belirtildi.

KAZA KURUNU MU, KASTEN M ÖLDÜRÜLDÜ?

Baro, meslektalarnn kaza kurunu ile mi, yoksa kasten mi öldürüldüünü aça çkarmak için çabaladklarn belirterek, Bu amaçla bandan beri titizlikle, kimseyi zan altnda brakmadan masumiyet karinesi ilkesine sayg göstererek, maddi gerçee ulamak için her türlü çabay harcadmz bir kez daha belirtmek isteriz. Ayn çaba ve titizlii soruturma makamlarndan da bekliyoruz diye kaydetti.

Ana Sayfaya Git