Avukat cinayetine müebbet isteniyor?

Diyarbakır Barosu avukatlarından Armanç Arkaş'ın (28) öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Abdurrahman Doğan hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 31.10.2019 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdurrahman Doan, ifadesinde maktulun tabancay kavrayarak almaya çalt srada silahn ate aldn belirtirken, güvenlik kamera kaytlarndan bouma olmadn iddianameye yazan savc, silahta da avukat Arkan parmak izi bulunmad için sann silah temizlediine dikkat çekti.

Avukat Armanç Arka, 22 Haziran gecesi, bir kafe önünde tabancayla vurularak öldürüldü. Genç avukatn ölümüyle ilgili balatlan soruturma kapsamnda güvenlik kamera kaytlarndan tabancay ateleyen kii olduu belirlenen Bozo lakapl Abdurrahman Doan gözaltna alnarak tutukland. Soruturma kapsamnda Cumhuriyet Basavclnca Abdurrahman Doann kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandrlmas istemiyle iddianame hazrland. ddianamede, 13üncü Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

LETMECYE SALDIRIP, TOKAT ATTI

ddianamede, avukat Armanç Arka ve üpheli Abdurrahman Doann bir kafede arkadalar ile birlikte oturduklarna yer verildi. Armanç Arkan, bir arkadalarn eve brakmak üzere kafeden ayrld belirtilen iddianamede, bu srada mekanda kalan üpheli Abdurrahman Doan ve bir arkadann iletmeci ile tartmaya balad kaydedildi. Tartmann bir süre sonra darya tatn ifade eden savc, bu srada üpheli Abdurrahman Doann kafe iletmecisine saldrp tokat attn vurgulad. lerleyen dakikalarda iletme sahibi ve arkadalarnn üpheliye sarlp, sakinletirmeye çaltn ifade eden savc, kavgann saat 01.35 sralarnda sonlandna deindi.

BAINDAN VURULDU

Kavgann ardndan sakin bir ekilde kafeye giren üphelinin, 5 dakika sonra dar çkarak, park halindeki aracndan silahn aldn ifade eden savc, arkadan eve brakmak üzere ayrlan avukat Armanç Arkan bu srada geri döndüünü belirtti. Ksa bir süre sonra bir el silah sesinin duyulduunu vurgulayan savc, yaplan at ile avukat Armanç Arkan bandan vurulduuna dikkat çekti. Tank F.K. olay anna ilikin iddianameye yansyan ifadesinde, Bozo, silah çkararak dolduru yapt. Elindeki silah almaya çaltlar. Armanç bu ahslarn yanna doru gelirken silah patlad ve Armanç vuruldu dedi.

BU AHIS HIRSINI ALAMAMI GB DURUYORDU

Olaydan sonra bir kiinin, üphelinin yanna koarak, silah elinden aldn belirten savc, Abdurrahman Doann arkadalar tarafndan olay yerinden uzaklatrlarak, köye götürüldüünü ifade etti. Hazrlanan iddianamede, kafenin karsnda evi bulunan kadnn tank olarak alnan ifadesi de yer ald. Evinin konum itibariyle olayn olduu yeri gördüünü belirten tank, Ertesi gün seyahate çkacam için kafenin bahçesine bakan yatak odamda eyalarm toparlyordum. Bu srada gürültüler duydum. Bir kadn Bozo yapma, Bozo yapma diye feryat ediyordu. Ksa bir süre sonra bir el silah sesi duydum. Darya baktmda genç bir adam yerde yatyordu. Saldrgan tavrl bir kii ise kollarna girmi üç kii tarafndan siyah bir arabaya bindirilmeye çallyordu. Bu ahs dierlerine hitaben Brakn beni, brakn beni bir tane daha sözlerini duydum. Bu ahs hrsn alamam gibi duruyordu diye beyanda bulundu.

TABANCA YANLILIKLA PATLADI

üpheli Abdurrahman Doan ise iddianameye yansyan ifadesinde, olay yerinde kafenin iletmecisi ile tarttn belirterek, Bu srada yanmza gelen iki kii silah gösterip, lla ekip mi çaralm? dedi. Bunun üzerine ruhsatl tabancam aldm. Maktul tabancay almaya çalt. Armanç silahn namlu ksmn kavrad. Ben de tabancay vermek istemedim. Bu srada yaanan arbedede tabanca yanllkla patlayarak, maktulün ölümüne sebep oldu dedi.

SAVCI: BOUMA OLMADI

ddianameyi hazrlayan savc, olay yerini gören güvenlik kameralarnn incelenmesinde avukat Armanç Arkan vurulmasndan önce herhangi bir bouma olmadn kaydetti. ddianamede yer alan Polis Kriminal Laboratuvar raporunda da suç aleti silaha bilinçli bir tetik basnc uygulanmadan patlamasnn olas görülemeyecei ifade edildi.

OLAYDAN SONRA TABANCAYI SLD, ZLER YOK ETT

üphelinin olaydan önce silahn namlu azna mermi sürdüünün tanklarn ifadelerinde geçtiini kaydeden savc u deerlendirmelerde bulundu:

üpheli, maktulun tabancay kavrayarak almaya çaltn belirtmesine ramen, tabancann üzerinde ne maktul ne üpheli ne de olaydan sonra tabancay üphelinin elinden alan kiiye ait parmak izine rastlanlmamtr. Bu durum dikkati alndnda, üphelinin olay yerinden ayrldktan sonra suçta kullanlan tabancay sildii anlalmaktadr. üphelinin savunmasn destekleyen bir delili ortadan kaldrmayaca göz önüne alndnda maktulun söz konusu tabancaya hiç temas etmemi olduunu sonucu çkmaktadr.

TANIKLAR HAKKINDA SUç DUYURUSU

ddianamede, tüm deliller birlikte deerlendirildiinde, sann maktulu etkili mesafeden, ateli silah ile yüz ksmna kasten ate etmek suretiyle öldürdüü belirtildi. Abdurrahman Doann müebbet hapis cezas ile cezalandrlmasn talep eden savc, hükmün kesinlemesi ile birlikte, gerçee aykr ifade veren tanklar hakknda suç duyurusunda bulunulmasn istedi.

Ana Sayfaya Git