Avukat engeli!

DİYARBAKIR'da 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde, Kobani'ye destek için düzenlenen eylemlerde çıkan olaylarda, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 41 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına sanık avukatlarından 5'i mazeret bildirerek, katılmadığı için duruşma 3 Nisan gününe ertelendi.

Haberler 23.03.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun öldürülmesiyle ilgili 19u tutuklu 41 sann yargland davann durumas, baz sank avukatlarnn mazeret bildirerek katlmamas nedeniyle ertelendi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakrdan Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesine alnan davann 14üncü durumasna, tutuklu sanklar ile ikayetçi aileler ve taraflarn avukatlar katld.

Mahkeme Bakan Hüsamettin Otçu, geçen durumada karar verilme ihtimali olduunu ve taraflarn hazr olmasn istediini hatrlatarak, buna ramen, biri çocuk dördü tutuklu sann avukatlarnn mazeret bildirerek durumaya katlmadklarn söyledi.

çocuk ve tutuklu sanklarn müdafilerinin son celsede bulunmas gerektiini, aksi takdirde kararn usulden bozulacan belirten Bakan Otçu, yasal zorunluluk nedeniyle mazeretleri kabul etmek zorunda olduklarn bildirdi.

Durumay karar vermek üzere 3 Nisan Pazartesi gününe ertelediini açklayan Otçu, adaletin tecellisi için bir dahaki durumada da mazeret verecek müdafi olursa ve yetki belgesi olmazsa onlarn dosyasn ayracan kaydetti.

- Esas hakkndaki mütalaa

Esas hakkndaki mütalaasn mahkemeye sunan Cumhuriyet Savcs Abdurrahman Yalçn, sanklardan 23ü hakknda canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma suçlarndan 6ar kez arlatrlm müebbet hapis, 15i için de beraat talebinde bulunmutu.

Sanklardan Uur Doanay, Abdurrahim Pamuk, Sedat çoban, Mecnun Akkoyun, Mehmet ah Yüce, Ümit Doanay, Remzi Özan, Ahmet Taylan, Hasan Uyank, Ali Karakurt, Erkan Balaban, Resul Savur, Ali Güler, Ahmet Tura, Mehmet çalar, Cevher Türk, Cihan Yldz, Rdvan Ba ve suça sürüklenen çocuklar Y. O, F.G, A.S, M.D. ile A.K hakknda arlatrlm müebbet cezas talep edilmiti.

Savc Yalçn, sanklar Hasan ve Hüseyin Okçu, Yldz Doanay, Ahmet Biçici, Mahsun Kurt, Hasan Aldemir, Burhan Dicle, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufolu, Ahmet Tanrverdi, Abdulvahap ve Abdurrahman Turan, Ersin Adyaman ile suça sürüklenen çocuklar M.. ve F.Knin suça kartklarna dair yeterli delil olmad için haklarnda beraat karar verilmesini istemiti.

Ana Sayfaya Git