Avukat önce dövülmüş?

Barosu, boşanma aşamasında olduğu eşi doktor Mesut Issı (45) tarafından öldürülen avukat Müzeyyen Boylu Issı'nın (43), evliliği boyunca sürekli şiddet gördüğünü açıkladı. Baro adına açıklama yapan Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi Üyesi, avukat Aslı Pasinli, katil zanlısı kocanın, 14 Nisan günü Müzeyyen Boylu Issı'yı yaşadığı annesinin evini basarak, öldüresiye dövdüğünü bildirdi.

Haberler 25.05.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesinde, boanma aamasnda olduu doktor ei Mesut Iss tarafndan 19 Mays günü öldürülen Müzeyyen Boylu Iss için Diyarbakr Barosu tarafndan basn açklamas düzenlendi. Adliye önüne toplanan baro üyeleri adna açklamay yapan Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Danma ve Uygulama Merkezi Üyesi, avukat Asl Pasinli, meslekta Müzeyyen Boylu Issnn, evlilii süresince ei tarafndan sürekli iddete maruz kaldn söyledi.

Pasinli, Müzeyyen Boylu, evlilii süresince sistematik iddete maruz kalmtr. 16 ubat 2018de evlilik birliinin temelinden sarslmas sebebiyle Diyarbakrda boanma davas açlmtr. Mesut Iss, bandan itibaren boanmak istememi, Müzeyyeni davasndan vazgeçirmek için iddet uygulayarak sürekli tehdit, antaj ve iftiralarda bulunmutur dedi.

BARONUN DDASI

Mesut Issnn, ei Müzeyyen Boylu Issy annesiyle beraber yaad eve basarak, dövdüünü anlatan Pasinli, Defalarca Müzeyyenin annesiyle beraber yaad evi basarak, boanmaktan vazgeçirmek için bask kurmutur. Boanma davas devam ederken, müterek iki çocuun geçici velayeti Müzeyyene verilmi olmasna ramen çocuklar kaçrm, Müzeyyen de çocuklarla failin kiisel ilikisinin kaldrlmas ve kendisi için koruma tedbirlerine bavurmutur. Talebe ramen sadece 15 gün gibi ksa, ihtiyacn karlamayan ve ilevsiz kalan önleyici tedbir karar verilmitir dedi.

EN ÖNCE DÖVMÜ

Mesut Issnn 14 Nisan günü de Müzeyyen Boylu Issy yaad annesinin evini basarak, dövdüünü kaydeden avukat Pasinli, Müzeyyen bu olay üzerine emniyete giderek, ikayetçi olmutur. Cinayetten 13 gün önce, 6 Mays 2019 tarihinde boanma davasnn durumas yaplm, fail boanmak istemediini yenilemitir. Fail, hedef gözetmek suretiyle her biri bamsz nitelikte öldürme kast, istei ve iradesiyle 11 kurun yaras ile Müzeyyeni katletmitir. Cinayete müdahale etmek isteyen görgü tanklarnn ifadesine göre; Müzeyyeni vurduktan sonra etraftan yaklamaya çalan insanlara silah dorultarak, yaklama sana da skarm diye tehditler savurmutur. Büyük bir soukkanllkla çocuklarn alp, olay yerini aracyla terk etmitir. çocuklar ve aracn braktktan sonra, kyafetini deitirip, taksi ile saat 15.00 sralarnda cinayette kulland silahla beraber emniyete teslim olmutur diye konutu. Açklama sonras avukatlar, öldürülen meslektalar ve kadn cinayetlerine tepki göstermek amacyla bir süre oturma eylemi yapt.

Ana Sayfaya Git