Ayşe öğretmen, 6 ay sonra yeniden cezaevine girecek

DİYARBAKIR'da, telefonla katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak 20 Nisan'da cezaevine konulan ve 4 Mayıs'ta tahliye edilen öğretmen Ayşe Çelik'in infazına 6 ay ara verildiği ve 6 ay sonra yeniden cezaevine gireceği ortaya çıktı.

Haberler 08.05.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öretmen Aye çelikin avukatna, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl lamat ve nfaz Bürosu tarafndan verilen infaza ara verme kararnda, hükümlünün, 4 Mays 2018 tarihli dilekçe ile Cumhuriyet Basavclna bavuru yapt ve cezasnn infazna arar verilmesini talep ettii belirtildi.

Kararda, Hükümlünün bu talebiyle ilgili yaplan inceleme ve soruturma sonucunda, talebin 5275 sayl Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin nfaz Hakkndaki Kanunun 17nci maddesince deerlendirilmesi gerektii anlalm olmakta, infaz gereken kararda yazl cezann yukarda belirtilen tarihler arasnda infazna ara verilmesine kararla birlikte süresinde cezann çektrilmesi için bavurmadnda hakknda yakalama emri çkarlacann bildirilmesine karar verildi denildi.

NFAZA ARA, 31 EKMDE BTYOR

Karara göre, 20 Nisanda 6 aylk kz ile Diyarbakr E Tipi Cezaevine giren ve 4 Maysta tahliye edilen öretmen Aye çelik hakkndaki infaza ara verilmesi tarihinin ise 31 Ekim tarihinde bitecei ve bu tarihte cezaevine girerek cezasn çekecei belirtildi.

BEBE LE CEZAEVNE GRMT

Telefonla katld bir televizyon programndaki konumasnda terör örgütü propagandas yapt iddiasyla 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlan öretmen Aye çelik, 6 aylk infaz erteleme süresi dolduu için 20 Nisan günü 6 aylk kz ile birlikte Diyarbakr E Tipi Cezaevine konuldu. Aye çelikin istei üzerine, daha sonra 6 aylk kz cezaevinden çkarlarak ailesine teslim edildi. çelikin avukat Mahsuni Karaman, Diyarbakr nfaz Hkimliine bavurarak müvekkilinin cezasnn denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesini talep etti. Diyarbakr nfaz Hakimlii, cezann denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesine henüz karar vermezken, infaz erteleme talebi ise kabul edilerek, Aye çelik, 4 Maysta tahliye edilmiti.

Ana Sayfaya Git