Ayasofya önünde Aksa'ya özgürlük

HÜDA PAR'dan Ayasofya-i Kebir Camii önünde Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya özgürlük çağrısı

Haberler 12.03.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) stanbul l Bakanl tarafndan Dünya Kudüs Haftas dolaysyla Ayasofya-i Kebir Camii önünde düzenlenen etkinlikte, Kudüs ve Mescid-i Aksann özgürleme mücadelesine destek verilmesi çars yapld.

Etkinlikte, Ayasofya-i Kebir Camiinde klnan sabah namaznn ardndan dua edildi.

HÜDA PAR Genel Bakanvekili Zekeriya Yapcolu, konumasnda, Kudüsün yllardr devam eden igaline kar tüm Müslümanlarn birlik olmas ve Kudüsü igalden kurtarmak için gayret göstermesi gerektiini söyledi.

Mescidi Aksann slam toplumu için önemine deinen Yapcolu, Ümmet olarak dikey yükselmek istiyorsak belki yine bir sra gecesinde oray hürriyetine kavuturmamz lazm ki, slam ümmeti olarak içimizdeki durumdan kurtulabilelim. Ben o günlerin çok uzakta olmadn temenni ediyorum, inanyorum. Bu igal, esaret çok sürmeyecek. diye konutu.

Yapcolu, Filistin topraklarnda devam eden igalin sona ermesi için Filistinlilerin desteklenmesi gerektiini belirterek, Zor durumda bulunan Filistinli kardelerimize ne ihtiyaçlar varsa çaba içinde olmak her Müslümann üzerine bir farzdr. Allah, uzun süre ibadete kapal kaldktan sonra ibadete açlan bu Ayasofya-i Kebir Camiinde nasl saf tutup namaz kldysak bir gün hürriyetine kavutuktan sonra Mescid-i Aksada da ümmetin bütün fertleri, farkl dilleri, farkl renkleriyle orada saf tutup namaz klmay bizlere nasip etsin. ifadelerini kulland.

KUDÜS VE FLSTN TOPRAKLARI YNE ÖZGÜRLEMEY BEKLYOR

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de Mescid-i Aksa ve Filistinde giderek artan igal giriimlerinin Müslümanlarn en temel meselelerinden biri olduunu söyledi.

Siyonistler Mescid-i Aksay igal ederken aslnda bizim bir camimiz deil, dinimizi, inancmz igal etmitir. diyen Zuhri, unlar kaydetti:

Allahn izniyle bu zulmün sonu yakndr. Bugünlerde Mescid-i Aksamz igal altnda, yerleimciler ve siyonistler tarafndan saldrya uruyor, zaman zaman kapatlarak Filistinli ve dünyadan gelen Müslüman kardelerimizin uzun süre orada kalmalar engelleniyor. Ayasofya Camisinin bahçesinden tüm Müslümanlara, Türkiye halkna unlar söylemek istiyorum. Mescid-i Aksa bir daha özgürletirilmeyi bekliyor. Mescid-i Aksa Müslümanlarn yeniden saf tuttuu bir zaman bekliyor. Kudüs ve Filistin topraklar yine özgürlemeyi bekliyor.

Ana Sayfaya Git