Ayasofya sevinci!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'yı"cami statüsüne alabiliriz" açıklamaı, Diyarbakır'da yankı bulurken, vatandaşlar "cami olarak ibadete açılmasını" istedi.

Haberler 26.03.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann önceki gün katld bir canl yayn programnda Ayasofyay cami olarak ziyarete açabiliriz eklindeki sözleri Diyarbakrda memnuniyetle karland. Diyarbakrllar Ayasofyann cami olarak ibadete açlmasna destek verdi.

Bakan Erdoann Ayasofya çk Türkiye gündemindeki yerini ald. Yeni Zelandada 2 camide 50 Müslümann ehit edilmesi sonras gündeme gelen Ayasofyann cami olarak ibadete açlmas fikrine Erdoan yeil k yakt. Hali hazrda müze statüsünde olan Ayasofyann cami olarak ibadete açlmas konusunu Diyarbakrl vatandalara sorduk. te Diyarbakrllarn Bakan Erdoann müjde niteliindeki sözlerine tepkileri;

BRAN ÖNCE ÖZGÜRLÜÜNE KAVUMASINI TEMENN EDYORUM.

Ayetullah Tekin, Geç kalnm bir karar olarak deerlendiriyorum. Ayasofya Müslümanlar açsndan çok önemli bir ibadet merkezidir. Bilindii üzere Fatih Sultan Mehmet Hann vakfiyesidir. Bununla ilgili onun bedduas vardr, bedduasna katldmz gibi biran önce özgürlüüne kavumasn temenni ediyorum. slam dünyas açsndan birincisi Mescidi Aksa ikincisi de Ayasofya. kisi de uan esaret altnda saylyor. slam ümmetinin izzeti onuru bu iki mabede baldr, eer bunlar özgür olursa slam dünyasnda da bir özgürlük söz konusu olur.

SENELERDR MÜZE OLARAK KULLANILIYOR BZE NE FAYDASI VAR.

Ahmet Ylmaz, Bunun sözde kalmamasn ve hemen icraata geçmesini cumhurbakanmzdan rica ediyorum. Hristiyan leminin ne düündüü tepkisinin ne olaca bizi ilgilendirmiyor. Senelerdir müze olarak kullanlyor bize ne faydas var. Ortadou da Müslümanlar zulüm altnda yayorlar. Hristiyan ve Yahudi leminin kl kprdamyor. Bizde Ayasofyamz açalm artk. Müze olarak kullanlmas bile Müslümanlar açsndan ahsen bir zillet olarak deerlendiriyorum. Biran önce faaliyete girmesini istiyoruz.

ORASI SLAM MABED ECDADIMIZ MÜSLÜMANLARA CAM OLARAK AçTI BUNDAN SONRA DA DEVAM ETSN.

Mehmet çiçek, Müslümanlarn bekledii de bu zaten. Devletimizden bunu bekliyoruz. Bir bölümünde namaz klnyor diye biliyorum ama tamamen açlmasn bekliyoruz. Müslümanlar bu konuda cesaretli olmal. Kimseye nasip olmam ama bu hükümete nasip olmasn istiyoruz. Devlet bunu yapsn. Bir asrdan beri bekleniyor. Gayrimüslimler korkmuyor Müslümanlar da korkmamal. Oras slam mabedi ecdadmz Müslümanlara cami olarak açt bundan sonra da devam etsin.

GEç KALINMI BR KARAR DAHA ÖNCE OLMASI GEREKYORDU

Kerem Bulut, çok iyi olur bence mantkl. Geç kalnm bir karar daha önce olmas gerekiyordu. Kilise olarak kullanlrken bir ey olmad biz cami olarak kullannca da bir ey olmaz. Kilise olarak kullanmak isteyenlerde gelir.

MESCD HARAM NEYSE AYASOFYA DA ÖYLEDR.

Feyzullah çakmak, stanbul ve Ayasofyann kökü Hadis kitaplarna kadar uzanyor. stanbulu fetheden komutanla ilgili hadisler mevcuttur. Allah resulü o komutan övmütür o yüzden ilk stanbul seferleri Emeviler zamannda balamtr. Ayasofya ile alakal Ebu Eyyüp El Ensari ya seksen doksan olmasna ramen Emeviler zamannda o sefere gitmitir. Müslümanlar stanbulu kuattklar zaman Ebu Eyyüp El Ensariyi Bizansllar misafir etmitir ve Ayasofyada namaz klmtr. Yani geçmii rivayete göre böyle. Cami olmas gerekiyor çünkü dünyann e büyük medeniyetlerini temsil eden sembollerden biridir. Müslümanlar için bir güçtür. Mescidi Haram neyse Ayasofya da öyledir.

Ana Sayfaya Git