Ayasofya'da Hilye-i Şerif sergisi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugünün dünyasında birilerinin kendisini 7,5 milyar insanın üstünde gördüğünü belirterek, "Onun için dünyada zulümler devam ediyor, onun için dünyayı paylaşan bu kodamanlar 7,5 milyar insanı kendileriyle eşit olarak görmüyor.

Haberler 08.04.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2017 Yl Kutlu Doum Haftas etkinlikleri kapsamnda Ayasofya Müzesinde Ak- Nebi temal Hilye-i erif Sergisinin açl Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu ve Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafndan yapld.

Kuran- Kerim okunmasyla balayan Hilye-i erif Sergisinin açlnda Babakan Binali Yldrmn gönderdii yazl mesaj okundu. Programda bir konuma yapan Numan Kurtulmu, hayatnn en zor konumalarndan birini Ayasofyadaki kürsüden yapacan belirterek, Bu ulu mabedin, Feth-i Mübinden bize yadigar Ayasofyann bu kubbesinin altndan nice büyük evliyalarn, alimlerin, nice büyük zahitlerin geçtiini biliyorum. Onlarn her birisinin ruhaniyetine saygmz bir kere daha ifade ediyorum. Allah cümlesinden raz olsun. nallah Feth-i Mübinin bize armaan olan Ayasofyadan millet olarak da istifade etmeyi cenab- Allah nasip etsin diye konutu.

GÜZEL BR MEKANI ENLENDRYORUZ

Serginin açlmasnda emei olanlara teekkür eden Kurtulmu, Güzel bir mekan enlendiriyoruz. Tarihi bir mekanmz enlendiriyoruz. Allah bu ulu mabedin daha çok kereler çok feyizli toplantlarla burada ereflendirmeyi cümlemize nasip etsin ifadelerini kulland.

DLBTE DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE NSANLARA KMYASAL BOMBA ATILIYOR

Konumasnda bugünün dünyasnda Hz.Peygamberden örenilenlerle yaplacak çok ey olduunun altn çizen Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, Bugünün dünyasnda birileri 7,5 milyar insann üstünde görüyor kendisini. Onun için dünyada zulümler devam ediyor, onun için dünyay paylaan bu kodamanlar 7,5 milyar insan kendileriyle eit olarak görmüyor. Kendileriyle ayn zeminde bulumasna rza göstermiyor. Bunun için dünya açlktan kvranyor. Onun için dlibte dünyann gözü önünde insanlara kimyasal bomba atlyor, dünya seyirci kalyor. Onun için bu kadar harpler, darpler savalar önlenemiyor. te bu noktada böyle bir çada Hz. Peygamberin akna Ak- Nebiye he zamandan daha fazla ihtiyacmz var ifadelerini kulland.

MEHMET GÖRMEZN HLYE- ERF MEMNUNYET

Prof. Dr. Mehmet Görmez ise konumasnda her yl düzenlenen Kutlu Doum Haftas öncesinde Ayasofyann Hilye-i erif Sergisine evsahiplii yapmasndan dolay duyduu memnuniyeti dile getirdi.

GÖRMEZ: KMYASAL SLAHLARLA CAN VEREN MASUMLARA BRER DUA OLARAK GÖNDERYORUM

Ayasofyaya aslan her Hilye-i erifi, dlibte kimyasal silahlarla can veren masumlara birer birer dua olarak gönderdiini kaydeden Görmez, Yüce rabbimiz bütün insanl, yeryüzünde bütün masum yavrularn çln duyan ve umursamaz bir tavrla ona srt çeviren insanlar olarak bizi klmasn. O çlklara kulak veren, onlar dinleyen ve masum çocuklar üzerinden her türlü zulmü ortadan kaldrmak için seferber olmay insanlk ailesine nasip etsin ifadesini kulland.

SERG GEZLD

Konumalarn ardndan serginin kurdelesi Numan Kurtulmu ve Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafndan kesildi. Daha sonra ikili, MHP stanbul Milletvekili Ekmeleddin hsanolu ile birlikte sergi alann gezerek Hilye-i erif tablolarn inceledi.

Ana Sayfaya Git