Aydoğan'a tahliye!

Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra dosyası "yetkisizlik" kararıyla Şırnak'tan Diyarbakır'a gönderilen HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan'ın yargılanmasına başlandı.

Haberler 22.04.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklandktan sonra dosyas yetkisizlik kararyla rnaktan Diyarbakra gönderilen HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoann yarglanmasna baland. Durumada Aydoann tahliyesi kararlatrld.

Diyarbakr 4. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, Aydoan, tutuklu bulunduu Silivri Kapal Ceza nfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld.

Cumhuriyet savcs, mevcut delil durumu, suçun vasf ve mahiyetini gerekçe göstererek, Aydoann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Durumada Aydoan, iddianamede yer alan suçlamalara ilikin savunma yaparak, üzerine isnat edilen suçlamalar reddetti.

TAHLYE KARARI VERLD

Mahkeme Bakannn terörist cenazelerine neden katld sorusuna Aydoan, 2011-2012 yllarnda Diyarbakra yüzlerce cenaze geliyordu. Cenazelerin sahipleri partimizde görevli kiilerdi. Cenaze sahiplerinin birçounu tanyordum ve sohbetim vard. Partimize oy verenlerin çou zaten bizden cenazelerini sahiplenmemiz ve taziyelerine katlmamz için talepleri oluyordu. nsani ve vicdani olarak seçilmemiz ve haklarn savunmamz için bizlere oy veren tabanmzn cenazelerine katlrdm. Üyesi olduum siyasi partimin ald karar dorultusunda cenazelere katlrdm. Propaganda amaçl bir ey yapmadm. eklinde yant verdi.

Hakkndaki dier suçlamalar da kabul etmeyen Aydoan, tahliye talebinde bulundu. Talebi deerlendiren mahkeme, Aydoan hakknda tahliye karar verdi. Durumay, HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm, milletvekilleri Ziya Pir, Feleknas Uca ve Mahmut Torul ile Aydoann yaknlar da izledi.

- stenilen ceza

ddianamede, HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoan hakknda, silahl terör örgütüne üye olmak, 14 kez terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet, suç ve suçluyu övmek, halk kin ve dümanla tahrik etmek ve halk kanunlara uymamaya tahrik etmek suçlarndan 26 yldan 103 yla kadar hapis ile mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git