Aygün tepkili

Diyarbakır Sosyal Kalkınma Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Hollanda'nın bu davranışı, tamamen halk oylamasında 'evet' oylarının çıkmasının engellenmesine yöneliktir." dedi.

Haberler 15.03.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aygün, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayaya yönelik skandal tavrna tepki göstererek, demokrasinin beii olarak nitelendirilen Avrupa ktasnda, son günlerde yaanan gelimelerle uluslararas hukukun çinendiini söyledi.

Hollanda hükümetinin, Dileri Bakan çavuolunu Hollandaya götürecek olan uçaa ini izni vermemi olmas, akabinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Kayann Türk Konsolosluuna giriinin engellenmesinin kabul edilemez bir tutum olduunu vurgulayan Aygün, unlar kaydetti:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanmza destek olabilmek için konsolosluk önünde bulunan vatandalarmza ça d bir ekilde köpek salnmas, iddet kullanlmas Hollandann ne kadar anti demokratik bir ülke olduunu dünyaya göstermitir. Hollandann bu davran tamamen halk oylamasnda Evet oylarnn çkmasnn engellenmesine yöneliktir. Bütün demokratik ülkeleri insanlk d olaylar knamaya ve Hollanday da acilen özür dilemeye davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git