Aylin'e suç duyurusu

Yeniden Refah Partisi İstanbul teşkilatı üyelerince, savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçelerinde, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın, "hakaret, halkı kin ve düşmanlığa teşvik, halkı aşağılama" suçlarından yargılanması talep edildi

Haberler 18.08.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniden Refah Partisi stanbul tekilat üyesi bir grup, stanbul Sözlemesi ile ilgili açklamalar nedeniyle CHP Kadn Kollar Genel Bakan Aylin Nazlaka hakknda suç duyurusunda bulundu.

çalayandaki stanbul Adalet Sarayna gelen partililer, hazrladklar 50 civarnda ayr suç duyurusu dilekçesini, stanbul Cumhuriyet Basavclna sundu.

Ortak metinli dilekçelerde, CHP Kadn Kollar Genel Bakan Aylin Nazlakann, 12 Austosta kadn örgütleriyle birlikte CHP Genel Merkezinde basn toplants düzenledii hatrlatld.

Nazlakann bu toplantda, stanbul Sözlemesi ile ilgili, Erkekler, stanbul Sözlemesinden rahatsz deil; eine, sevgilisine ya da hiç tanmad bir kadna iddet uygulayan, katleden, tacizci, tecavüzcü erkekler rahatsz. ifadelerini kulland belirtilen dilekçelerde, Nazlakann bu sözleriyle stanbul Sözlemesini eletirenlere ar hakarette bulunduu ve halk bu sözleme üzerinden ayrtrarak bir ksmn aalad öne sürüldü.

Dilekçelerde, Nazlakann, Hakaret, halk kin ve dümanla tevik, halk aalama suçlarndan yarglanarak cezalandrlmas talep edildi.

ADLYE ÖNÜNDE AçIKLAMA

Suç duyurusunda bulunan partili grup adna adliye önündeki alanda bir açklama yapan Yeniden Refah Partisi stanbul l Bakan Yardmcs Mahmut Gül, stanbul Sözlemesinin derinliklerine bakldnda, toplumlar oluturan temel deerlerin tamamen reddedildiini, toplumsal cinsiyet kavram oluturulduunu ve kadn erkek arasndaki ftrat farkll haricinde bir cinsiyet anlay benimsendiini savundu.

Sözlemenin madur insanlar koruma bahanesiyle aile yapsn kolay ekilde ykmay hedeflediini iddia eden Gül, unlar ifade etti:

Kadna, erkee kime olursa olsun cinayet veya ikence gibi suçlar ileyenlere kar verilmesi gereken ceza, suçun mahiyetine uygun cezalandrmadr. Kadn cinayetleri üzerine gitmeyi kendine amaç edinmi, bu konu hakknda sürekli siyasi söylemde bulunan bata CHP ve tüm siyasi partilere, hukuki olarak olay içerisinde hiçbir indirim sebebi olmayan cinayet, ikence vs. suçlara kar ksasa ksas hükmü uyarnca yasal düzenlemeleri yapma çarsnda bulunuyoruz. Eer samimi ekilde kadn haklarn savunuyorsanz, bu çarmza kulak veriniz.

Aylin Nazlaka hanmefendi, sözlemeye kar çkanlar hakknda tecavüzcü ve tacizcilerdir eklinde bir ifadede bulunmutur. Bahsettii üzere fikrimizin dayana sapknlk veya tecavüzcülük deil, aksine aile kavramn, gelecek nesillerin ahlakn ve maneviyatn korumaktr. Bat kültürünün parças olan ülkelerin ahlaki sebeplerle imzalamad, imzalayanlarn da çekilmeye devam ettii bir sözleme üzerinden bizlere hakaret edilmesi hiçbir surette kabul edilmeyecektir. Hanmefendinin hakaretleri, ülkeyi ayrmcla ve bölücülüe sevk etmektedir.

Ana Sayfaya Git