AYM'den Güzel'e kötü haber; Ret!

Anayasa Mahkemesi, HDP'li Güzel'in dokunulmazlığını kaldıran TBMM kararının iptal istemini reddetti.

Haberler 23.03.2022 - 02:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Anayasa Mahkemesi, HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin, yasama dokunulmazlnn kaldrlmasna ilikin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararnn iptali istemiyle yapt bavuruyu reddetti.

PKKl teröristle fotoraflarnn basna yansmasnn ardndan hakkndaki iki ayr soruturma dorultusunda, 1 Martta TBMM Genel Kurulunda dokunulmazl kaldrlan Güzel, dokunulmazlnn kaldrlmasna ilikin iki ayr TBMM kararnn iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine bavurdu.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, iki ayr bavuruyu görütü. ki bavuruyu birletiren Mahkeme, Güzelin dokunulmazlnn kaldrlmasna ilikin iki TBMM kararnn, anayasaya, yasaya ve TBMM çtüzüüne aykr olmadna ve iptal istemlerinin oy birliiyle reddine karar verdi.

- Bundan sonra ne olacak?

TBMM tarafndan yasama dokunulmazlnn kaldrlmasna karar verilmesi durumunda, bu karara kar iptal istemli bavurularda Anayasa Mahkemesi iptal istemini kesin olarak karara balyor. Anayasa Mahkemesinin ret kararnn gerekçesinin yazlmasnn ardndan süreç tamamlanacak.

Öldürülen PKKl teröristle fotoraflar basna yansyan ve silahl terör örgütüne üye olma iddiasyla hakknda iki ayr fezleke hazrlanan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel hakknda Ankara Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatlmt.

Semra Güzel hakknda, dokunulmazl hangi dosya hakknda kaldrldysa yalnzca o fezleke hakknda yarglama yaplabilecek. Güzel, dokunulmazl kaldrld için hakkndaki soruturma ve olas kovuturma süreçlerinde, herhangi bir vatanda gibi yarglamann bütün kurallarna bal olacak.

Ana Sayfaya Git