Ayrıtıcı dil çatıştırıyor

SP İl Başkanı Bozan: Sakarya'daki saldırıya iktidarın ayrıştırıcı dili zemin hazırladı

Haberler 08.09.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, Sakaryada Kürt içilere yönelik saldrya siyasetin kulland ayrtrc dilin zemin hazrladn söyledi.

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, Sakaryada Kürt mevsimlik içilere yönelik gerçeklesen saldrya ilikin partilerinin l Örgütü binasnda basn toplants düzenledi. Bozan, yapt açklamalarda içilere yönelik saldrya AK Parti ve MHP iktidarnn kulland ayrtrc dilin zemin hazrladn öne sürdü.

SALDIRIYI TETKLEYEN SEBEPLER

ktidarlarn sürdürmek için kendilerinden olmayan herkese kar suçlayc, kutuplatrc, ötekiletirici dil kullanmas nedeniyle bu tür saldrlarn gerçekletiini söyleyen Bozan, bir dier sebep olarak ise isizlie iaret etti.

SAKARYA TEPKSN GÖSTERMELDR

Yargnn faillere yönelik ivedi bir ekilde soruturma açmas gerektiini belirten Bozan, Sakarya halk, Sakarya Barosu, Sakaryadaki siyasi partiler, kadn dernekleri ve STKler bu olay lanetlemeli ve faillerin cezalandrlmas için gerekli giriim ve takibi yapmaldr. Ki bu olayn münferit olduu ve hiç kimse tarafndan tasvip edilmedii ortaya konulmu olsun dedi.

NE YAPILMALI?

Bozan, saldrya ilikin yaplmas gerekenleri sralad: Bata eitim müfredat olmak üzere yazl ve görsel medyada her türlü rkç ve milliyetçi söylemler terk edilmelidir. Bata iktidar ve orta olmak üzere tüm siyasiler ve medya kutuplatrc, ötekiletirici ve nefret dilini terk etmelidir. nsanlar arasndaki adab muaeret kurallar ilkokuldan itibaren öretilmelidir. Mevsimlik içilerin sorun ve skntlar ile her türlü sosyal haklar devlet tarafndan düzenlenmeli ve güvence altna alnmaldr. çiler, patron ve dayba denilen kiilerin insafna braklmamaldr. Yllardr hep söylediimiz, herkesin kendi köyünde ve ilçesinde karnnn doyurmas için üretim ve istihdama yönelik, yaygn ve süratli bir ekilde sanayi yatrmlar yaplmaldr. Tarm ve Hayvanclk tekrar cazip hale getirilmelidir.

Ana Sayfaya Git