Ayşe öğretmenin itirazı reddedildi!

Katıldığı bir tv programında 'Çocuklar ölmesin' dediği için 'terör örgütü propagandası yapmak' gerekçesiyle cezaevine konulan Ayşe Çelik'in denetimli serbestlik ile serbest bırakılması için yapılan başvuru reddedildi.

Haberler 03.05.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katld ulusal bir tvnin canl yayn programnda, Sur ilçesindeki hendek ve barikat terörü esnasnda, çocuklar ölmesin açklamas terör örgütü propagandas yapma kapsamnda deerlendirilerek hakknda açlan davada 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlan ve geçtiimiz hafta tutuklanarak cezaevine konulan öretmen Aye çelikin cezasnn denetimli serbestlik tedbiri ile infaz edilmesi için Anayasa Mahkemesine yaplan bavuru reddedildi.

Karar çelikin avukat Mahsuni Karaman Twitter hesabndan duyurdu. Karaman, Anayasa Mahkemesi 20 Nisan tarihli karar ile Aye öretmenin bireysel bavurusu kapsamnda infazn durdurulmas yönündeki tedbir talebimizi, tedbir koullar olumad gerekçesi ile reddetmi bulunmaktadr dedi.

AYM RED KARARI VERD

Anayasa Mahkemesi ise 20 Nisan tarihli karar ile Aye öretmenin bireysel bavurusu kapsamnda infazn durdurulmas yönündeki tedbir talebimizi, tedbir koullar olumad gerekçesi ile reddetmi bulunmaktadr.

Aye Öretmenin alt aylk bebei ise ailesine verildi. Bu kararn Aye Öretmenin arzusu ile alndn belirten Karaman cezaevi koullarnn uygunsuzluuna dikkat çekerek, Aye Öretmen, bebei ile birlikte 20 Nisanda Cezaevine alnd. 31 kiilik kouta uygun koullar olmadndan kendi istei ile bebeini Ailesine geri gönderdi. Deran bebek, 27 Nisandan itibaren de Savclk izni ile günde 1 kez, 30-45 dk süreyle annesi ile biraraya geliyor dedi.

Ana Sayfaya Git