Azez- Afrin sınırında YPG ile ÖSO arasında çatışma

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör unsurlarından arındırılması hedeflenen Afrin’e bağlı terör örgütü PYD denetimindeki Minnag bölgesinde hareketlilik yaşanıyor. Azez ile Minnag arasındaki bölgede konuşlu Özgür Suriye Ordusu güçleri ile Minnag’da bulunan teröristler arasında çatışma çıktı.

Haberler 16.02.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat kapsamnda Afrin krsalnda teröristlerin denetimindeki köyler, TSK ve ÖSO güçleri tarafndan birbiri ardna özgürletiriliyor. TSK ve ÖSO güçlerinin Afrinin batsndaki köylerde kontrolü ele geçirerek ilerleyii devam ederken, bölgenin dousunda da hareketlilik yaanyor. Afrinin dousunda bulunan Minnag ve Maranez bölgesinde oluturulan kontrol noktalarnda ar silahlarla nöbet tutan ÖSO güçlerine, öle saatlerinde Afrin bölgesindeki teröristler tarafndan keskin nianc ve ar silahlarla saldr düzenlendi. Yaplan saldr sonras kontrol noktasnda bulunan ÖSO askerleri, doçka, makinal tüfek ve kalanikoflarla saldry yapan YPGli teröristleri ate altna ald. Ksa süreli çatma sonras YPGli teröristlerin saldrs püskürtüldü.

ÖSO GÜçLERNN EL TETKTE

Harekatn younluunun yaand bölge olan Afrinin batsnda yer yer çatmalar devam ederken, Afrinin dousunda bulunan Özgür Suriye Ordusu güçleri de kontrol noktalarnda eli tetikte görev yapyor. Baz bölgelerde YPGli teröristler ile birkaç yüz metre mesafe oluturulan siper ve cephelerde konulu ÖSO askerleri, sk sk Afrin tarafndan ar silah, roket ve havanl saldrlara maruz kaldklarn anlatt. ÖSO askerleri, Afrinin batsnn teröristlerden arndrlmasnn ardndan bu kez doudaki köy, belde ve tepeleri özgürletireceklerini ve savamaya hazr olduklarn ifade etti.

CNDERES BÖLGESNDE çATIMALAR SÜRÜYOR

Afrinin batsnda bulunan Cinderes bölgesinde ise çatmalar devam ediyor. TSK ve ÖSO güçleri tarafndan çatmalar ile birçok köyün özgürletirildii bölgede, yer yer baz köylerde ise çatmalar devam ediyor. Teröristlerin kaybettikleri veya çekildikleri köylerde ise TSK ve ÖSO güçlerinin ilerleyiini engellemek için mayn ve patlayc tuzakladklar örenildi. Güvenlik güçlerinin bu nedenle alnan köylerde arazi arama ve taramas yaparak, tuzaklanan patlayclar da kontrollü ekilde imha ederek ilerleyiini sürdürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git