Azez’den acı haber!

Suriye'nin Azez kentinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne, PKK ve PYD'li teröristler tarafından düzenlenen saldırıda bir asker şehit 5 asker yaralı.

Haberler 10.06.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SURYEnin Azez kentinde Türk Silahl Kuvvetleri unsurlarnn bulunduu üs bölgesine PKK/YPGliler tarafndan düzenlenen saldrda 1 asker ehit oldu, 5 asker yaraland.

TSKnn Suriyenin Halep kentinin Azez ilçesindeki üs bölgesine, PKK/YPGliler tarafndan saldr düzenlendi. Saldrda, 1 asker ehit oldu, 5 asker ise yaraland. Yaral askerler, bölgeden tahliye edilerek Öncüpnar Snr Kaps üzerinden Kilis Devlet Hastanesine kaldrlarak tedaviye alnd. TSKnn snrda ve Suriyede konulu bulunan topçu birlikleri, saldry düzenleyen teröristlerin bulunduu bölgeyi youn ate altna ald.

MLL SAVUNMA BAKANLIINDAN AçIKLAMA

Milli Savunma Bakanlndan yaplan yazl açklamada, teröristlerin tanksavarl saldrsnda yaralanan 6 askerden birinin, hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit dütüü belirtildi.

Bölgede tespit edilen terörist hedeflerin derhal ate altna alnd kaydedilen açklamada, Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr, yaral kahraman silah arkadalarmza acil ifalar dileriz. ifadeleri kullanld.

DÖRTYOLA EHT ATE DÜTÜ

Saldrda ehit olan Uzman çavu Halil Kurtun (24), memleketi Hatayn Dörtyol ilçesine ate dütü. lçeye bal Yeil Mahallede oturan Uzman çavu Halil Kurtun ailesine oullarnn ehitlik haberi askeri yetkililer tarafndan verildi. Aile bireyleri, aldklar haberle gözyalarna bouldu. ehidin evine ve evin bulunduu sokak Türk bayraklar ile donatld. ehidin yaknlar ve komular, taziye için eve akn etti. Bekar olan ehit Uzman çavu Halil Kurtun, bugün düzenlenecek törenin ardndan topraa verilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git