Azmi başardı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından yürütülen gençlik çalışmalarına katılan 12 yaşındaki Muhammed Furkan Özkan, judo dalında Türkiye birincisi oldu. Türkiye şampiyonu Özkan’ın yeni hedefi Türkiye’yi Balkanlarda en iyi şekilde temsil etmek.

Haberler 19.06.2019 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Cengiz Topel Ortaokulu örencisi olan 12 yandaki Muhammed Furkan Özkan 5 kardeten 3. çocuk olarak dünyaya geldi. Okulundaki derslerinde oldukça baarl olan Özkan, judoda minikler kategorisinde Türkiye ampiyonu olmas ailesinde büyük bir sevinç oluturdu. Türkiyeyi Balkan ampiyonasnda temsil edecek olan Özkan, Türkiye ampiyonasnda Türkiye ampiyonu olarak Batmana geldim. nallah Türkiye birincisi olduum gibi Balkanlarda da ampiyonluu elde edeceim. 5-7 Temmuzda minikler kategorisinde yaplacak olan Balkan ampiyonasnda Allahn izniyle hocamla beraber gidip ampiyonluumuzu alp geleceiz dedi.

Anadolu Gençlik Dernei Bakan Lokman Özkan, Muhammed Furkan Özkann Balkanlarda Türkiyeyi temsil edeceini ve ampiyon olacana inandn söyledi. Özkan, Bizler Anadolu Gençlik Dernei olarak yaklak 40 yldr Türkiyede 81 ilde ve 600e yakn ilçede gençlik çalmas yürüten gençlik tekilatyz. Tabii bizler gençlerle ilgili maddi, manevi çalmalarn yannda bir de sportif çalmalar yürütmekteyiz. Bunun en son örnei yeni açm olduumuz spor kulübümüzün bünyesinde Muhammed Furkan kardeimiz 50 kiloda kendi ya grubunda Türkiye birincisi oldu. nallah önümüzdeki hafta bizleri Balkanlarda ülkemizi temsil edecek ve inallah orada da ülkemizi en iyi ekilde temsil edip ampiyonluklar elde edecektir diye konutu.

GENçLER BZM GELECEMZDR

Amaçlarnn ailelerine, yaad topluma hayrl fertler yetitirmek olduunu vurgulayan Özkan, çünkü gençler bizim geleceimizdir, geleceimizin teminatdr. Bir toplum gençlerle vardr. Eer gençler donanmlysa ve gençler kendilerini yetitirmise o toplum o ülke ayakta duracaktr. Biz bu inançla bu çalmalar yürütme gayesi içerisindeyiz. nallah buna benzer çalmalarmz devam edecektir. Tabii bizim baka bir arkadamz da Türkiye 3.sü olmutur. Gönül isterdi ki o da burada olsun. Herhalde program younluundan dolay gelemedi. nallah Balkan ampiyonasndan sonra dereceler elde edecek bu kardeimizle beraber tekrar sizinle bir araya geleceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git