Azra'nın katili hakim karşısında

Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu (21) öldürüp, cesedini 13 parçaya ayıran Mustafa Murat Ayhan'ın (48), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Haberler 14.12.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akdeniz Üniversitesi letiim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3üncü snf örencisi Azra Gülendam Haytaolu, 28 Temmuzda evden çktktan sonra kendisinden haber alnamad. Telefonu da kapal olan Haytaoluna ulalamaynca Adanadan gelen babas Mustafa Haytaolu kzn aramaya balad, polise kayp bavurusu yapt. Sosyal medyadan da Azrann bulunmas için çarlar yapld.

çAPRAZ SORGUDA TRAF

Antalya Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, Azrann cep telefonundan en son inaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan ile görütüünü tespit etti. Cinayet masas ekipleri, Ayhan çapraz sorguya ald. Ayhan, sorguda cinayeti ilediini itiraf etti. Mustafa Murat Ayhan, Varsakta ormanda Azra Gülendam Haytaolunu gömdüü yeri ekiplere gösterdi. Cesedin parçalarn bulan ekipler, otopsi için Antalya Adli Tp Kurumu morguna gönderdi. Haytaolunun ba tüm aramalara ramen bulunamad. Mustafa Murat Ayhan tutukland.

OKUL ARKADALARI, ADLYE ÖNÜNE KADAR YÜRÜDÜ

Tutuklu sank Mustafa Murat Ayhann arlatrlm ömür boyu hapis talebiyle yargland davann görülmesine, 11. Ar Ceza Mahkemesinde baland. Duruma öncesinde, Azra Gülendam Haytaolunun okul arkadalar, yamur altnda yürüdü. Eitim gördüü Akdeniz Üniversitesi letiim Fakültesi önünden yürüyüe geçen yaklak 300 kiilik grup Azra için adalet yazl pankart açt. Üniversiteden adliyeye kadar yürüyen Azrann arkadalar, burada basna açklama yapt. Azrann snf arkada da olan brahim enol tarafndan yaplan açklamada, 28 Temmuz tarihinde Azrann kayp ihbar verildiinde ykldk. 2 Austos sabahnda Azrann ölüm haberi ile uyandk. Bahanelerin sunulmad etkin yürütülen süreçler balatlm olsayd, ocak ayndan itibaren hayatlar ellerinden alnan 352 kadn ve sra arkadamz Azra için adliye önlerini doldurmazdk. Mustafa Murat Ayhan tarafndan cinsel saldrya urayp canice hayattan koparld. Kadnlar yaatmak için kadn katillerine cesaret deil, hakkettikleri cezalar verilsin denildi.

Yürüyüe katlan Azrann halas ve dier yaknlar ile arkadalar, açklama srasnda gözyana bouldu.

LK KEZ HAKM KARISINDA

Arlatrlm ömür boyu hapsi istenen Mustafa Murat Ayhan, 11. Ar Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karsna çkt. Duruma öncesinde mahkeme salonuna smayan avukatlar izdihama yol açt. Durumaya, Diyarbakr Cezaevinde bulunan sank Mustafa Murat Ayhan SEGBS araclyla katlrken, öldürülen Azra Gülendam Haytaolunun annesi Mezide Haytaolu, baba Mustafa Haytaolu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl vekili ile taraf avukatlar salonda hazr bulundu. Durumaya ayrca Türkiyenin birçok ilinden 30dan fazla yetki belgeli avukat, ikayetçi müdafii olarak katld.

Mahkeme heyeti, ikayetçi ve sank vekillerinin dosyaya ksmen yayn yasa getirilmesi yönündeki talebini reddetti.

Ana Sayfaya Git