BİK'ten virüs uyarısı!

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hakkında yapılacak yayınlarda basının sağduyulu davranması ve toplumsal duyarlılık göstermesi çağrısında bulundu.

Haberler 17.03.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn lan Kurumu (BK) Genel Müdürü Rdvan Duran, koronavirüs salgn hakknda basnn saduyulu davranmas ve toplumsal duyarllk konusunda gereken hassasiyetler dourultusunda yayn yapmas gerektii ile ilgili çarda bulundu.

Ülkemiz, çinden balayarak bütün dünyaya yaylan ve binlerce insann ölümü sonucunda alnan karantina önlemleriyle hayat durma noktasna getiren koronavirüs salgnyla örnek bir mücadele sergilemektedir.

Bata Sayn Cumhurbakanmzn uyarc liderlii olmak üzere, Salk Bakanlmzn yerinde ve zamannda müdahalesiyle devam eden koronavirüsle mücadele süreci, ilgili bakanlk ve kurumlarn üniversitelerde, ilk ve orta dereceli okullarda tatil karar, umreden dönenlerin karantina altna alnmas, spor müsabakalarnn seyircisiz yaplmas, çin, Kore, ran ve Avrupa ülkelerinden yurda girilerin durdurulmas gibi seri uygulamalarla devam ediyor.

BASIN SORUMLU YAYINCILIK ANLAYIIYLA HAREKET ETMEL

Dünya liderlerinin, babakan elerinin, bakanlarn ve yardmclarnn hastala yakaland, ABD dahil bir çok ülkede krmz alarm durumuna geçildii, sokaa çkmann yasakland, Avrupada ehirlerin adeta hayalet ehirlere döndüü, meydanlarn, caddelerin, dükkanlarn sszla büründüü, binlerce insann hayatn kaybettii bu olaanüstü kriz sürecinde, ülkemizin sergiledii örnek mücadelede basnmzn da sorumlu yaynclk anlayyla hareket etmesi hayati önem tamaktadr.

Benzeri görülmemi küresel bir tehdit olarak dünyay adeta felç eden bu virüs salgnyla mücadelede Türkiyenin baarsn sürdürmesinde halkmzn doru bilgilendirilmesi son derece önemlidir. Kamuoyunu endie, korku ve panie sevk edecek, halkn salk ve esenliini tehlikeye düürecek dedikodu ve yorumlarn yaylmasn önlemek hususunda basn mensuplarna büyük görev dümektedir.

ÖZELLKLE SOSYAL MEDYA PAYLAIMLARINA DKKAT EDLMEL

Halkmz endieye düürecek, korku ve panik yaratarak kamu düzenini bozacak her kelime ve cümlenin, balk ve haberin, yorum ve köe yazsnn hatta kullanlan görsellerin ne denli kötü sonuçlar douraca hepimizin malumudur. Özellikle sosyal medya üzerinden yaplan, halk yanl yönlendirecek sorumsuz paylamlarn yol açaca toplumsal zararlarn önüne geçilmesinde basnmzn güvenilir haber kayna olma özellii daha da önem ve deer kazanmaktadr.

Gazetelerimizin ve web sayfalarnn haber ve yorumlarnda, köe yazlarnda, Basn Ahlak Esaslar çerçevesinde sorumlu yaynclk sergilemeye devam edeceinden kukumuz olmamakla birlikte, münferit herhangi bir sorumsuzluk, yanl yönlendirme, virüsle mücadelede görevli kurum ve kiilerin çalmalarn zaafa uratacak, kamu düzenini tehlikeye atacak haber ve yorumlarn yaymlanmas durumunda resen ilem balatacamz hatrlatrz.

Ana Sayfaya Git